Investiguen els pares d’un nadó que va ingressar a l'Hospital Clínic de València amb lesions cranials greus

Mantenen que són lesions accidentals, però els forenses creuen que corresponen a la síndrome del bebé sacsat

Imatge d'arxiu d'un policia nacional
Imatge d'arxiu d'un policia nacional / Policía Nacional (Europa Press)

La Policia Nacional investiga una parella després que el seu fill, de cinc setmanes, va arribar a l’Hospital La Fe de València amb lesions cranials greus, a finals del mes d’agost. Els progenitors quedaren detinguts en el mateix moment, prestaren declaració en seu policial i els van deixar en llibertat a l'espera de la citació judicial.

El jutjat d'instrucció número 2 de Torrent (Horta Sud) ha rebut l'atestat policial relatiu al presumpte maltractament i ara obrirà una investigació per a esclarir el que ha succeït, segons han informat fonts del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

Va ser el centre sanitari el que va donar avís a la Policia Nacional a la fi del mes d'agost que havia ingressat un nadó de tot just cinc setmanes amb lesions de gran impacte al cap i una fractura a l'omòplat.

En aquell moment, agents del Grume van activar el protocol i van iniciar una investigació per si s'hagueren produït maltractaments dels pares cap al fill, que va rebre l’alta ahir dimecres.

Als progenitors els van detindre el dia 15 i, després de sentir-los en declaració en dependències policials, van quedar en llibertat i hauran d'acudir al jutjat quan els requerisquen.

La versió dels progenitors és que el germà major del bebé, de tres anys, li havia pegat una cabotada accidental en anar a abraçar-lo i que la fractura a l'omòplat la va causar un colp accidental amb la porta del cotxe.

Els forenses, per contra, creuen que les lesions intracranials tenen a veure amb la síndrome del bebé sacsat i, els danys a l'omòplat, amb dos colps d'alt impacte i no accidentals.

També et pot interessar