Hyperloop UPV busca talent valencià per a dissenyar una càpsula voladora per a persones

L'equip d'estudiants de la UPV és un dels 10 millors del món segons la competició internacional organitzada per enginyers de Tesla.

L'equip en la passada competició internacional Hyperloop Pod Competition III, organitzada per SpaceX a Califòrnia.
L'equip en la passada competició internacional Hyperloop Pod Competition III, organitzada per SpaceX a Califòrnia.

L'equip valencià va obtindre en 2016 els premis Best Overall Design i Best Propulsion Subsystem. En 2017 dissenyaren la càpsula Atlantic II, per a desplaçar-se a 250 km/h, i en 2018, la Valentia, que ho feia a 400 km/h. Hui, Hyperloop UPV ja està treballant per a la 4a competició que se celebrarà a l'estiu de 2019 amb la motivació de superar el prototip i la velocitat de la càpsula voladora. Des de setembre, el jove equip està configurant-se i busca nous membres per a sumar-se al pròxim repte tecnològic.

Aquest grup d'estudiants de la Universitat Politècnica de València va desenvolupar el transport del futur en la competició internacional Hyperloop Pod Competition III, organitzada per SpaceX a Califòrnia. El projecte valencià va ser seleccionat entre els 10 millors prototips del món presentats pels equips de diverses universitats. La competició Hyperloop Pod Competition es va crear en 2015 pel fundador Elon Musk, també fundador de Tesla Motors i PayPal. El repte dels concursants va consistir a dissenyar i engegar el transport del futur: una càpsula voladora que es desplace a la velocitat de 1.000 km/h sense estavellar-se.

Fernando Galtier, responsable de Patrocini de Hyperloop UPV, ha declarat “som l'únic equip espanyol en aquesta competició”. Fernado destaca que la fortalesa com a equip està a dissenyar un transport pensat per a un ús a llarg termini. El responsable de Patrocini ha declarat “no ens centrem únicament a guanyar una carrera de velocitat, sinó que volem que el transportador Hyperloop UPV servisca per a aplicar-se tecnològicament i siga utilitzat per a transportar a persones en un futur”. En 2016 ja van guanyar el millor disseny de càpsula voladora dissenyada per a passatgers amb vagons per a persones.

Per segon any consecutiu l'equip UPV va quedar entre els 10 millors de la competició, ocupant el huité lloc enfront de més de 300 universitats. Així, la càpsula Valentia es va posicionar entre el top 10 en una final en que es va enfrontar a més de 17 projectes de diverses universitats (9 nord-americanes, 7 europees i una asiàtica). Els integrants de Hyperloop UPV comenten que van començar la competició “xafant fort, però un problema insalvable amb les bateries ens va fer detidre el ritme. Així i tot, l’equip va seguir treballant intensament i vam poder acabar la competició amb el cap ben alt, i presentar Valentia al món amb orgull”.

El guanyador de la passada competició va ser WARR Hyperloop de la universitat de Munic. L'equip alemany va aconseguir un nou rècord de 467 km/h amb la seua càpsula transportadora.

Des dels seus inicis, el concurs internacional Hyperloop Pod ha impulsat i ha buscat talent innovador i tecnològic per a dissenyar el transport aeri més ràpid del planeta. L'entitat organitzadora és l'empresa de desenvolupament i innovació de transport aeroespacial SpaceX, encarregada de desenvolupar el transport de passatgers i mercaderies en tubs al buit a alta velocitat.

També et pot interessar

stats