L’interior d’Alacant supera els 41 °C en una altra jornada d'intensa calor a la Comunitat Valenciana

El litoral valencià viurà una nova nit tropical, amb temperatures que superaran els 20 °C

Imatge de la onada de calor a la platja de la Malvarrosa
Imatge de la onada de calor a la platja de la Malvarrosa / Kai Forsterling (EFE)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
12 de juliol 2023 - 13:11 Actualitzat: 12 de juliol 2023 - 21:46

L'interior de la província d'Alacant, que es troba durant la vesprada d'aquest dimecres en alerta per altes temperatures, ha superat els 41 °C de màxima en diverses localitats, com Villena (41,5 °C) o el Pinós (41,1 °C). Els termòmetres també han anotat registres elevats a l’interior sud de València, en municipis com Xalans (41,3 °C) o el Pinós (41,1 °C).

La calor també s'ha fet sentir a Fontanars dels Alforins (38,6 °C); Oriola (38,4 °C); Novelda (37,1 °C); Alcoi (37,0 °C); Ademús (36,8 °C); Utiel (36,6 °C); Zarra (36,5 °C) i Ontinyent (36,4 °C), segons les dades recollides per l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Aquest mateix dimecres el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat ha actualitzat els avisos de risc meteorològic i ha establit la fi de la preemergència taronja per temperatures màximes a l'interior de València i a l'interior d'Alacant.

Segons alerta la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, es preveu que el litoral valencià visca una nova nit tropical, amb temperatures que superaran els 20 °C. Davant d'aquest ascens dels termòmetres, recomana la ciutadania mantindre’s en llocs frescos o ben ventilats, hidratar-se evitant les begudes molt ensucrades i parar atenció als símptomes de colp de calor, com sudoració o marejos. 

De cara a aquest dijous, la predicció recull que les temperatures experimentaran lleugers descensos, que seran notables en el cas de les màximes en zones d'interior. Quant a l'estat dels cels, es preveu nuvolositat d'evolució diürna a l'interior a partir de migdia, sense descartar que puga deixar ruixats dispersos ocasionalment amb tempesta, i tampoc es descarta "una mica" de pols en suspensió en nivells alts.

També et pot interessar

stats