Huit persones d’un municipi de Sevilla han rebut per error diverses dosi de Pfizer

La Conselleria andalusa de Salut ha confirmat que els veïns de Gelves, Sevilla, que han rebut la vacuna sense diluir es troben a les seues cases vigilats per personal sanitari

Imatge de vacunacions contra la Covid-19
Imatge de vacunacions contra la Covid-19 / À Punt NTC

La Conselleria de Salut i Famílies d'Andalusia ha comunicat que huit persones de la localitat sevillana de Gelves han rebut aquest divendres, per error, una dosi multiplicada de la vacuna Pfizer contra la Covid-19.

Les persones afectades han rebut la vacuna sense diluir, en la unitat mòbil de vacunació situada en el municipi veí de San Juan de Aznalfarache, i actualment es troben a les seues cases vigilades per personal sanitari del centre de salut del municipi.

Els mateixos sanitaris que participaven en l'administració de la vacuna es van adonar de l'error que s'havia produït i van avisar les persones afectades. Des d'aquest moment han sigut ateses per un metge d'atenció primària que ha dut a terme la revisió corresponent. L'evolució continuarà controlada fins a les 72 hores posteriors, sense que de moment hagen presentat efectes adversos.

La Conselleria ha indicat que els primers assajos clínics realitzats amb augment de dosi administrada en el mateix acte de vacunació no s'acompanyaven especialment d'un augment del risc d'efectes adversos quan s'emprava el doble de dosi de l'habitual. 

En casos similars ocorreguts en el nord d'Alemanya i a una infermera italiana els símptomes que van aparéixer, maldecaps, dolors musculars i marejos, van remetre al cap de pocs dies.

També et pot interessar

stats