Dos hospitals valencians, entre els vint amb millor reputació d'Espanya

La Fe de València repeteix en sisé lloc del rànquing elaborat pel Monitor de Reputació Sanitària i el Peset entra en el top vint

Hospital La Fe de València
Hospital La Fe de València / À Punt NTC

Fins a nou hospitals valencians estan entre els cent públics amb millor reputació d'Espanya el 2022, segons la huitena edició de l'estudi elaborat pel Monitor de Reputació Sanitària (MRS) que s'ha presentat aquest dimarts. La Fe de València repeteix el lloc de l'entrega anterior, sisé, i encapçala la presència valenciana en el rànquing. En el top vint entra també l'Hospital Doctor Peset de València, que puja un lloc des de la passada versió del llistat. 

En general, tots els centres públics valencians milloren el posicionament obtingut en 2020. Les úniques excepcions a la tendència són l'Hospital Clínic de València, que cau del 38 al 56 el 2022, i el General d'Elx, que baixa un lloc fins al 88. L'Hospital de Manises puja un lloc fins al 24, però és l'Arnau de Vilanova el que més posicions millora en els dos últims anys, nou, del 69 a l'actual 60. El Consorci Hospital General de València se situa en el lloc 61, el General d'Alacant en el 64 i, com a novetat enguany, entra en la llista el General de Castelló, directe al 86. 

Respecte dels hospitals privats, la huitena edició del rànquing del Monitor de Reputació Sanitària recull tres centres valencians, però cap en els deu primers. L'Hospital Quirónsalud València és el primer a aparéixer, en lloc 11. Li segueixen el Vithas València 9 d'Octubre (21) i, finalment, el Vithas Castelló, que es guanya el 42. 

En l'àmbit estatal, l'Hospital Universitari La Paz de Madrid i la Clínica Universitat de Navarra continuen sent els més prestigiosos en les llistes de centres hospitalaris públics i privats, respectivament, segons l'estudi del MRS. Per aquesta huitena edició, que avalua els hospitals i serveis clínics amb millor reputació sanitària de 2022, s'han realitzat 6.526 enquestes a professionals de la sanitat, pacients i experts. Aquests han avaluat 3.010 indicadors objectius de 2.912 serveis clínics.

Els vint hospitals públics més prestigiosos

  1. Hospital Universitari La Paz (Madrid)
  2. Hospital Clínic de Barcelona
  3. Hospital General Universitari Gregorio Marañón (Madrid)
  4. Hospital Universitari 12 de Octubre (Madrid)
  5. Hospital Universitari Vall d'Hebron (Barcelona)
  6. Hospital Universitari i Politècnic La Fe (València)
  7. Hospital Universitari Ramón y Cajal (Madrid)
  8. Hospital Virgen del Rocío (Sevilla)
  9. Hospital Fundación Jiménez Díaz (Madrid)
  10. Hospital Clínic San Carlos (Madrid)
  11. Hospital Universitari Puerta de Hierro Majadahonda (Madrid)
  12. Hospital Reina Sofía de Còrdova
  13. Hospital Universitari Virgen Macarena (Sevilla)
  14. Hospital Marqués de Valdecilla (Santander)
  15. Hospital Universitari de La Corunya
  16. Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (Barcelona)
  17. Hospital Universitari Central d'Astúries
  18. Hospital Clínic Universitari Virgen de la Arrixaca (Múrcia)
  19. Hospital Clínic Universitari San Cecilio (Granada)
  20. Hospital Universitari Doctor Peset (València)

MRS també elabora rànquings de serveis clínics amb millor reputació per especialitat. Només La Fe de València i el Peset aconsegueixen fer-se un lloc en aquestes categories per a posar l'empremta valenciana, però no n'encapçalen cap. La Fe destaca en radiodiagnòstic, on aconsegueix pujar fins al tercer lloc, per darrere del madrileny Gregorio Marañón i el barceloní Vall d'Hebron.

També et pot interessar

stats