Les hospitalitzacions en les UCI valencianes es disparen un 58% des de principis de mes

Els ingressos en les unitats de cures intensives creixen principalment a la província de València, però també a Alacant i Castelló.

Els ingressos en les UCI estan repuntant principalment als hospitals de la província de València

L'evolució de la pandèmia a la Comunitat Valenciana està encara lluny de la que es viu a altres autonomies com ara Madrid o Navarra. Però les dades que cada dia ofereix la Conselleria de Sanitat mostren una tendència clarament creixent en hospitalitzacions. En aquests moments hi ha 665 persones hospitalitzades als centres sanitaris valencians, xifra que no es registrava des del 30 d’abril. Les hospitalitzacions a la Comunitat Valenciana han repuntat un 68,3%. I els ingressos en l’UCI han augmentat un 58,2% fins a 106 pacients.

Tot i el clar repunt, les dades d'hospitalització general i dels que estan a les unitats de cures intensives estan encara lluny de les registrades durant els mesos més durs de l'estat d'alarma. Als hospitals valencians va arribar a haver-hi ingressats en l’UCI un total de 386 malalts per Covid-19. Va ser el 3 d'abril. Eixe dia hi havia en tot el territori un total de 2.064 persones hospitalitzades per coronavirus. La xifra d'hospitalitzats més elevada en una mirada retrospectiva es va registrar el 31 de març, amb 2.189 persones.

Els ingressos en les unitats de cures intensives estan repuntant principalment als hospitals de la província de València, on s'ha passat de 26 malalts de Covid-19 a principis d'octubre a 50, segons les últimes dades de Sanitat, el que suposa un 92,3% més. En les UCI de la província d'Alacant, mentrestant, hi ha actualment 46 ingressats per coronavirus, enfront dels 33 de principis de mes, un 39,4% més. Els hospitals de Castelló, finalment, tenen un 25% més de pacients en l'UCI, un total de 10.

Mentre creix la preocupació, els especialistes tornen a usar la paraula més repetida en temps de la Covid-19: prevenció. La presidenta de la Societat Valenciana de Medicina Intensiva, Marisa Blasco, expressa la preocupació pel creixement de les dades. “Esperem que no hàgem d'arribar a un estat d'alarma ni a un confinament, pero no tenim altra arma que no siga la prevenció”, adverteix.

Rafa Ortí, president de la Societat Espanyola de Medicina Preventiva, assegura que estem arribant tard als estudis de contactes i que no s'estan valorant adequadament les dades d'incidència acumulada. “Dos o tres dies d'anticipació en la prevenció són 2.000 o 3.000 casos que en un futur poden no haver-se evitat”, remarca Ortí.

També et pot interessar

stats