Les hospitalitzacions baixen del centenar per primera vegada en onze mesos

La Conselleria de Sanitat ha notificat 279 contagis diaris i una defunció per coronavirus

Sanitàries tracten a un pacient en una UCI d'un hospital a Darmstadt (Alemanya)
Sanitàries tracten a un pacient en una UCI / Reuters

El nombre de pacients ingressats per coronavirus en els hospitals valencians baixa del centenar per primera vegada en onze mesos. En aquests moments hi ha 96 persones malaltes de Covid en els centres sanitaris, un registre que no es donava des del 31 de juliol de 2020, quan hi havia 95 pacients ingressats. 

Pel que fa a les unitats de cures intensives, ara per ara hi ha 17 persones en que hi reben atenció. La situació és semblant a la de començament del mes d’agost de l’any passat, quan hi havia vora una vintena de malalts ingressats a les UCI. 

200 casos diaris de mitjana en l’última setmana

La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat 279 postius en les últimes 24 hores. L’augment progressiu dels contagis en l’últim mes ha elevat la mitjana setmanal fins als 200 casos en els últims set dies. 

Aquesta mitjana de contagis no es donava des de mitjans de març, quan encara hi havia vigents nombroses mesures que restringien la mobilitat de la ciutadania, les relacions socials i l’activitat de la restauració i l’oci. 

D’acord amb les dades facilitades per la conselleria, en aquests moments hi ha 2.309 persones malaltes de coronavirus a la Comunitat Valenciana, el que suposa un 0,56% del total de positius notificats des de l’inici de la pandèmia. 

D’altra banda, el departament que dirigeix Ana Barceló ha comunicat una defunció que correspon al mes de gener. Així, des del començament de la crisi sanitària han mort 7.450 persones. 

La incidència acumulada torna a pujar fins als 47,10 casos

Les dades que cada dia publica el Ministeri de Sanitat recullen una nova pujada de la incidència acumulada valenciana. Aquesta pujada, d'1,76 punts, deixa la incidència acumulada en 47,10 casos per cada 100.000 habitants. Al conjunt d'Espanya, la incidència ha repuntat per segona jornada de forma lleu fins als 92,57 casos per cada 100.000 habitants. Aquest dimecres les comunitats autònomes han informat de 4.341 nous casos positius i de 29 víctimes mortals més.

D'altra banda, la situació als hospitals es manté estable. A la Comunitat Valenciana, els malalts de Covid-19 ocupen un 0,80% dels llits disponibles (lleugerament per davall del 0,83% d'ahir dimarts) i un 1,52% de les places a les UCI (el mateix percentatge que 24 hores abans). Al conjunt d'Espanya, els afectats per Covid-19 ocupen un 2,04% dels llits disponibles (per davall del 2,19% de dimarts) i un 7,20% de les UCI (inferior al 7,80% de dimarts).

També et pot interessar

stats