Homenatge a les pioneres en la direcció universitària

La Universitat de València reconeix el treball de les primeres dones que van assumir responsabilitats de gestió en departaments i instituts d'investigació.

Les dones pioneres homenatjades a la Universitat de València
Les dones pioneres homenatjades a la Universitat de València / Miguel Lorenzo

La Universitat de València ha retut homenatge a les dones pioneres en la direcció dels departaments i instituts universitaris. Al paranimf de la Universitat, les protagonistes han sigut més de 65 dones. Entre elles Enriqueta Vercher, Neus Campillo, Emilia Salvador, Matilde Fernández, Chantal Ferrer, Remedios Roqueta, Dulce Contreras, Carmen Alborch o Josepa Cucó. 

Flora de Pablo, doctora en Medicina i especialista en biologia cel·lular, ha obert l'acte parlant de les dones i el món científic. S'ha dirigit a les pioneres per a demanar-les que transmeten el seu entusiame a la següent generació. "Si elles han pogut, totes i tots podem", ha dit. I que cal lluitar contra els estereotips socials en què els científics són homes, perquè les xiques també poden ser científiques. Per a finalitzar l'acte, la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, i el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, han lliurat uns diplomes commemoratius a les homenatjades. 

Aquest homenatge és la continuació del que es va iniciar fa dos anys arran d'un estudi de la Unitat d'Igualtat per a identificar les dones acadèmiques pioneres en l'accés al govern i la gestió acadèmica universitària. Fins el moment, s'han homenatjat un centenar de dones entre càrrecs generals de govern i càrrecs generals de gestió, deganes, vicedeganes, secretàries i subsecretàries de cadascuna de les facultats i escoles de la Universitat de València. A més, també han rebut un homenatge les primeres administradores de centres i les pioneres en serveis universitaris.

La Unitat d'Igualtat realitza anualment actes destinats a la recuperació de la memòria històrica de les dones que amb el seu treball i esforç han contribuït a fer créixer la Universitat de València.

També et pot interessar

stats