"Això ho pague jo", la campanya de l'Ajuntament de València per a sensibilitzar davant del Dia dels Drets Humans

El consistori també ha licitat el contracte per a oferir tallers sobre igualtat i no discriminació a més de 13.700 alumnes

Material de la Campanya del Dia dels Drets Humans 'Això ho pague jo'
Material de la campanya del Dia dels Drets Humans "Això ho pague jo" / Ajuntament de València

L'Ajuntament de València ha llançat la campanya "Això ho pague jo", una iniciativa impulsada a través de la Regidoria d'Igualtat, Polítiques de Gènere i LGTBI, amb motiu del Dia Internacional dels Drets Humans, que se celebra el pròxim 10 de desembre. La finalitat de la campanya és traslladar a la ciutadania el missatge que la defensa dels drets fonamentals afecta tot el conjunt de la societat.

El consistori ha licitat, a més, el contracte per a oferir tallers sobre igualtat i no discriminació a més de 13.700 alumnes, per import de 907.500 euros i un termini de dos anys, amb possibilitat de tres pròrrogues.

Lucía Beamud, regidora d’Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI, ha afirmat durant la presentació de la campanya que un de cada dos joves es declara racista, que dos de cada tres persones han patit agressions homòfobes i que les dones encara cobren 5.175 euros menys que els homes anualment. Igualment, ha apuntat que el 16% de la població escolar no pot acabar els estudis.

La responsable municipal ha afirmat que la intenció de la iniciativa és fer referència a “aquesta expressió arrelada a València" per a subratllar que "si permetem que es vulneren els drets humans, totes i tots pagarem les conseqüències. És una tasca que ha d'implicar-nos a tots", ha insistit. La campanya ha estat ideada per l'agència Estimado José Alfredo.

Combatre els discursos d’odi a les escoles

La titular d'Igualtat, Polítiques de Gènere i LGTBI ha parlat també de "la importància de la prevenció perquè els xiquets i xiquetes tinguen eines" dirigides a "combatre els discursos d'odi". Lucía Beamud ha al·ludit d'aquesta manera al programa d'intervenció socioeducativa per a la igualtat de tracte, no discriminació i prevenció dels delictes d'odi destinat a l'alumnat d'educació infantil, secundària, batxillerat, cicles formatius i formació professional bàsica.

El pla arribarà a 13.750 menors i joves cada curs i se suma a altres tallers sobre violència sexual, diversitat familiar o pornografia que Igualtat ja imparteix als centres escolars. "Aquest ajuntament ha passat de 15.000 euros de pressupost el 2015 a més de 100.000 euros en aquesta línia", ha subratllat Beamud.

També et pot interessar

stats