Històries que recorden la necessitat de celebrar el Dia del Treball Digne

Andrea, Tatiana i Natàlia van renunciar a l'anterior faena per la falta de motivació, els pagaments endarrerits i les hores de més

Natàlia, Tatiana i Andrea són tres dones emprenedores que van renunciar a l'anterior faena per a començar un nou projecte / À Punt NTC

Andrea, Tatiana i Natàlia són tres dones que van deixar la faena per a posar en marxa el seu propi projecte. La falta de motivació, els endarreriments en el pagament i les hores de més van ser les raons darrere d’aquesta decisió.

"M’alçava amb ansietat per a anar a treballar", assegura Andrea Venturini, responsable de xarxes de Ganesha Gardens. "Féiem unes deu hores al dia, i per a guanyar un sou digne n’havíem de fer moltes. I al final vaig pensar que no em compensava perdre la salut pel treball", agrega.

"Aquesta situació fa que et frustres i que vages perdent la motivació", rememora Tatiana Llàcer, responsable de transports de l’empresa. Com elles, altres persones deixen la faena perquè no tenen un treball digne.

"Molts empresaris i empresàries no s'adonen de la necessitat de millorar les condicions dels llocs de treball", explica Joan Sanchis, economista. "Si la gent no vol treballar en una determinada activitat, per alguna raó serà", afegeix.

Fer el pas és molt arriscat, però els beneficis també en poden ser molts. "Ja no és només el sou que tindràs, sinó les hores que treballaràs cada dia", conta Natalia Myronenko.

La jornada laboral de quatre dies ja es planteja com a solució per a ser més productius i evitar les renúncies laborals. "És una opció que ens permet millorar la productivitat, que és un problema endèmic de l’economia valenciana, perquè al final si estem més descansats i més motivats, ens impliquem més en el nostre treball", conclou Sanchis.

Perquè l’objectiu, per damunt de tot, és millorar en qualitat de vida.

També et pot interessar

stats