Hisenda llança una campanya per a animar la població jove a formar-se en ciberseguretat

Administracions públiques i empreses privades sol·liciten més professionals en aquesta àrea perquè actualment no són suficients per a cobrir la demanda actual

Les empreses demanden professionals en ciberseguretat
Les empreses demanen professionals en ciberseguretat / À Punt

El centre de seguretat TIC de la Generalitat, CSIRT-CV, dependent de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, ha llançat una campanya per a animar la població jove que acaba de realitzar les proves d'accés a la universitat a dedicar-se professionalment a la ciberseguretat.

A causa de l'augment del teletreball, l'ús creixent de tràmits telemàtics i la digitalització de les empreses, moltes organitzacions han pogut comprovar que els seus sistemes no estaven suficientment protegits. És per aquesta raó que en poc temps ha crescut la demanda d'especialistes en ciberseguretat que puguen protegir els sistemes de qualsevol sector adequadament.

En l'actualitat, Espanya compta amb 29.000 professionals d'aquesta especialització, però la demanda empresarial quadruplica l'oferta de tècnics i tècniques disponibles.

Per a accedir a aquesta ocupació, la formació més comuna són les branques tècniques. En concret, segons el CSIRT, si una persona té un grau d'enginyeria de telecomunicacions, industrial o informàtica i vol dedicar-se a la ciberseguretat "pot fer un màster en seguretat informàtica per a adquirir els coneixements necessaris i convertir-se en un professional capaç d'enfrontar-se a ciberatacs". Així mateix, també hi ha mòduls de formació professional especialitzats en el sector.

Dins dels diferents equips de ciberseguretat, els rols més demanats són els d'analista de seguretat, analista de malware, analista forense, pentester, persona experta en ciberintel·ligència i ciberfrau, desenvolupadors i analistes de codi font i delegats en protecció de dades Data Protection Officer. Un altre perfil necessari són també els advocats i advocades especialistes en ciberseguretat, ja que les bretxes de seguretat que pot patir una organització poden derivar en grans problemes legals.

També et pot interessar

stats