Els experts en ciberseguretat recomanen canviar contrasenyes i tindre actualitzats els sistemes

Seguir aquests consells periòdicaments redueix el perill de ser víctima de la ciberdelinqüència en un 80% dels casos.

Els experts en ciberseguretat recomanen canviar contrasenyes i tindre actualitzats els sistemes
Els experts en ciberseguretat recomanen canviar contrasenyes i tindre actualitzats els sistemes

Aquest dissabte 30 de novembre, se celebra el Dia Internacional de la Seguretat de la Informació. Una enquesta de l'empresa valenciana de ciberseguretat S2 Grupo advertix que prop del 40 % dels usuaris de dispositius connectats a internet ha sigut víctima del robatori d'informació privada per part de ciberdelinqüents.

El soci director de S2 Grupo Jose Rosell ha explicat durant una entrevista a Les notícies del matí que els estudis apunten que aquesta delinqüència mou xifres milionàries en tot el món. Ha destacat així mateix que és molt important conscienciar la societat en l'ús segur de la tecnologia.

Els dos eixos fonamentals de la ciberdelinqüència són la venda d'informació sensible (targetes de crèdit, històries clíniques, etc.) i els beneficis econòmics i comercials (patents o propietat intel·lectual). La motivació econòmica està sempre darrere dels ciberdelictes.

Canviar les contrasenyes de tots els dispositius que es tenen a casa, inclòs el del rúter, tindre actualitzada l'última versió dels sistemes dels dispositius, i un antivirus legal i actualitzat són algunes de les pautes per a no ser víctima dels ciberdelinqüents, tal com ha apuntat Rosell. Seguir aquests consells suposa protegir-se dels possibles cibercrims en un 80%, segons l'expert en seguretat digital.

Aquest divendres és un dia de compres online pel Black Friday i Rossell recomana trellat. Al respecte, indica qu cal triar pàgines i ofertes que ens generen confiança i que oferisquen mitjans de pagament certificats per a no ser estafats.

El programa La qüestió, de la televisió d'À Punt, tracta aquest divendres a les 22:00 hores el tema del tràfic legal i il·legal de les dades que els usuaris regalem a les empreses en acceptar les condicions d'ús d'una app o les cookies d'una web.

També et pot interessar

stats