Què han de fer els futurs universitaris que no han entrat en la carrera que volien i estan a l'espera?

El nou sistema de gestió integral d’admissions i llistes d’espera evita els alumnes haver de fer el procés en cadascuna de les universitats

Dos alumnes que van fer la selectivitat en juny caminen per un campus universitari
Dos alumnes que van fer la selectivitat en juny caminen per un campus universitari / Jorge Gil (Europa Press)

La majoria dels estudiants, més del 55%, que accediran a la universitat el pròxim curs ho faran en la carrera desitjada, en aquella que plantejaven com a primera opció en la preinscripció. En estos casos, només caldrà que formalitzen la matrícula en els pròxims dies, però què han de fer aquells que no han accedit, inicialment, a la titulació que volien i estan en llista d’espera enguany? Cal recordar que Educació ha estrenat el sistema d’assignació de places i de gestió de les llistes d’espera integrat, a diferència d’anys anteriors, quan l’alumnat havia de manifestar la seua elecció a cada universitat i cadascuna gestionava de manera independent.

Este nou sistema, i una vegada feta pública l’assignació de places este divendres, els estudiants han de confirmar si volen continuar en una o diverses llistes d’espera en cas que no els hagen admés en la titulació desitjada.

Després, es faran huit adjudicacions més, atesos els moviments de totes les llistes d’espera. Estes adjudicacions seran el 18, 24 i 30 de juliol. Durant el mes d’agost no n'hi haurà, mentre el 4, 11, 18 i 25 de setembre hi haurà noves tandes d’adjudicacions. En últim lloc, una nova adjudicació el 2 d’octubre, segons ha detallat la Conselleria d’Educació.

Automatització de dades en funció de les matriculacions

Les universitats matricularan en els seus graus universitaris després de cada nova adjudicació i gravaran les dades de places vacants que queden perquè es tinguen en compte en la següent adjudicació.

El nou sistema de gestió centralitzada de la preinscripció universitària, que ha desenvolupat la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, llança un algoritme de baremació i adjudicació de places que assigna a cada sol·licitud el grau en el qual ha sigut admesa i els graus en què els que ha quedat en llista d'espera.

A més, la plataforma subministra estos resultats a les universitats perquè comencen a posar en marxa els seus processos de matrícula, expliquen des de la Conselleria.

Menys confusió i més agilitat

Este sistema de gestió integrada que acaba amb l’obligació d’inscriure’s en diverses llistes d'espera, el que generava “ansietat i confusió per a l'alumnat i les famílies”.

El nou sistema d’enguany “aporta agilitat, equitat i transparència al procés d'adjudicació de places, ja que tots els aspirants competeixen en igualtat de condicions, amb un calendari únic i una única via oficial de gestió”, afigen les mateixes fonts.

També et pot interessar

stats