Els estudis de matemàtiques i de medicina, els que tenen les notes d’accés més altes
Les carreres de la branca sanitària que ofereix la Universitat de València, Medicina i Infermeria, han sigut les més sol·licitades, amb quasi 3.500 i més de 1.600 peticions respectivament

Les Matemàtiques irrompen amb força entre els joves, fins al punt que este grau està entre tres de les quatre titulacions amb la nota de tall més alta enguany en les universitats públiques valencianes. La Conselleria d’Educació ha fet públic este divendres esta qualificació mínima exigida per a cursar els estudis una vegada feta l’adjudicació de 27.000 places universitàries. La nota de tall més alta enguany, que se situa en 13,578 —sobre un màxim de 14— és la del doble grau de Física i Matemàtiques en la Universitat de València. Les carreres de la branca sanitària, com Medicina o Infermeria, han sigut les més sol·licitades entre els futurs universitaris.
Així, per darrere de la doble titulació de Física i Matemàtiques de la Universitat de València, han quedat els estudis PARS (un programa que permet fer al mateix temps un grau i un màster oficial per a oferir una formació més especialitzada) d’Enginyeria Aeronàutica, a través del grau en Enginyeria Espacial amb un 13,371; així com el doble grau en Enginyeria Informàtica i Matemàtiques que impartix la Politècnica de València (13,333) i, en quart lloc, la titulació amb una nota de tall més alta és el doble grau en Física i Matemàtiques de la Universitat d’Alacant (13,213).
Medicina, per damunt del 13 en tots els casos
Completen el llistat de les titulacions universitàries amb la nota d’accés més alta Medicina. La nota de tall de la Universitat de València per a estos estudis és la més alta de les universitats públiques, amb un 13,202; seguida dels de la Universitat d’Alacant (13,200), la Miguel Hernández d’Elx (13,136) i, per últim, els de la Jaume I de Castelló (13,085). Entre estes titulacions sanitàries es cola, en el sèptim lloc de les notes de tall més altes, el grau en Enginyeria Aeroespacial en la Politècnica de València, on la nota ha quedat en el 13,085. Totes les notes es poden consultar en este enllaç de la Conselleria d'Educació.
Tanca el top ten de les carreres amb les notes d’accés més alta uns altres estudis repetits, els de la doble titulació en Matemàtiques i Enginyeria Informàtica, que s’estudia en la Universitat de València (13,176).
La majoria estudiarà la primera opció
Vora la meitat de l’alumnat, el 55,03%, ha aconseguit plaça en el grau de la primera opció que va sol·licitar, mentre que el 15,01% ha entrat en la segona. Del total de places oferides enguany en les universitats públiques, 27.362 segons apunten des d’Educació, s’han adjudicat pràcticament totes. Sols queden 362 vacants. La Universitat de València, la que més places oferia a la Comunitat Valenciana, n'ha adjudicat 9.284, mentre que la Miguel Hernández d’Elx ha sigut la que menys, amb 2.943 places de les 3.107 que oferia.
Tot i que les notes d’accés més elevades, les quatre primeres, corresponen a graus que aborden camps científics i tècnics, les titulacions de les àrees sanitàries han sigut les més sol·licitades com a primera opció. Així quasi 3.500 estudiants havien demanat entrat en Medicina en la Universitat de València, mentre que més de 1.600 havien sol·licitat accedir al grau d’Infermeria en esta mateixa institució acadèmica. Com a tercer grau més sol·licitat en el conjunt de l'alumnat se situen els estudis de Psicologia, també en la històrica Universitat de València. Cal recordar que enguany la Generalitat ha estrenat el sistema que gestiona, d’una manera centralitzada, l’assignació de les places i la gestió de les llistes d’espera.
Els estudiants als quals els hagen adjudicat una plaça en les universitats públiques té uns dies per a confirmar si vol l’opció que li ha sigut atorgada i en quines llistes d’espera vol continuar.