Gulliver comença el dia amb mascareta

Greenpeace coloca una mascareta de més de 15 metres a la icònica escultura del llit del Túria per a reclamar accions efectives contra el canvi climàtic.

Imatge de la figura de Gulliver amb la mascareta de Greenpeace. (EuropaPress)
Imatge de la figura de Gulliver amb la mascareta de Greenpeace. (EuropaPress)

L’icònic Gulliver de l’antic llit del Túria de València també porta mascareta aquest dimarts. La monumental escultura ha començat el dia amb una de gegantina, de 15 metres quadrats, que fa un clam contra el canvi climàtic i que han instal·lat els activistes de Greenpeace. Al llarg del dia, altres escultures de la via pública de la ciutat seguiran la línia de Gulliver i lluiran mascaretes de caire reivindicatiu.

En la mascareta extesa sobre aquesta escultura de 70 metres es llig “Pandèmia climàtica” juntament amb la crida “La inacció ens ofega”. Amb aquesta cridanera acció Greenpeace inclou a València en la llista de ciutats espanyoles on ja s’han fet iniciatives semblants per a conscienciar la societat de la urgència de previndre els efectes de l’emergència climàtica que travessa el planeta.

"Per a la crisi climàtica, només existeix una solució: reduir de manera dràstica les emissions de CO₂. Si continuem posant en risc la salut del planeta, ens haurem d'enfrontar a moltes més crisis sanitàries i socioeconòmiques, com la que estem vivint per la Covid-19”, adverteix Tatiana Nuño, responsable de la campanya de canvi climàtic d’aquesta organització.

S’obliden les recomanacions de la comunitat científica

Des de Greenpeace assenyalen que ni la llei nacional de canvi climàtic, ni el pla nacional de clima i energia ni tampoc l'estratègia governamental a llarg termini, estableixen els objectius recomanats per la comunitat científica per a garantir que la temperatura global no augmenta en 1,5 graus, com exigeix l’Acord de París.

En aquest sentit, Greenpeace recorda a més la importància que els fons destinats a la recuperació econòmica i social aprovats la setmana passada asseguren la reducció ràpida de les emissions: “No es tracta només de destinar un 37% del pressupost previst a inversió verda, sinó de definir amb exactitud què significa aquesta i garantir que està alineada amb les recomanacions científiques i que en cap cas es destina a mantindre els sectors contaminants”, aclareixen.

També et pot interessar

stats