Guia bàsica per a fer foc a torradors

Aquestes són les recomanacions més importants per tal de gaudir del menjar preparat a l’aire lliure

Consells per a evitar un incendi forestal / À Punt NTC

Més de 600 persones vigilen les muntanyes valencianes fins al dilluns 17 d'abril en el pla especial contra incendis forestals de Setmana Santa i Pasqua. El desembarcament de pasqüers i pasqüeres des de divendres per a fer la tradicional torrada al camp obliga a extremar la precaució.  

Per als qui no han eixit de la Comunitat Valenciana, el bon oratge és una invitació a passar el dia en paratges naturals pròxims a les ciutats amb la família i els amics.

Moltes vegades, menjar fora i fer una torrà implica fer foc. S'ha d'anar amb compte, tal com recorden des de l’agència autonòmica de seguretat i emergències, que encara tenen present el conat d’incendi a Ontinyent (Vall d'Albaida) la setmana passada a uns torradors.

Per tant, el primer que s'ha de fer és comprovar la previsió de nivell de risc d'incendi que actualitza diàriament el 112 al seu web. Amb nivell de preemergència 3, ja no es pot encendre cap foc i les zones recreatives queden inutilitzades. 

Aquest divendres, la situació més complicada la trobem al sud de la Comunitat Valenciana, on s'ha decretat nivell alt de risc d'incendis.

I compte amb les puntes de cigarret i les deixalles, que també impliquen risc d’incendi, a més de fer foc en zones autoritzades com els torradors. Cal tindre molt present que, en cas d'incendi, el més efectiu és cridar al telèfon d'emergències 112.

També et pot interessar

stats