Guàrdies civils denuncien que cobraran menys per a “engreixar les nòmines” d'alts càrrecs

L'Associació Unificada de Guàrdies Civils s'ha tornat a manifestar a València per a reclamar la “democratització” del cos.

Manifestants de l'AUGC a la ciutat de València.
Manifestants de l'AUGC a la ciutat de València. / AUGC

L'Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) de València s'ha concentrat a la ciutat aquest diumenge, davant la delegació del govern a la Comunitat Valenciana, per a reclamar la “democratització” de l'institut armat per tercera vegada en el darrer mes.

Amb la concentració han rebutjat l'esborrany del repartiment de la productivitat que consideren que perjudica els treballadors de l'escala bàsica i només busca beneficiar els alts comandaments del cos policial.

Durant la concentració s'ha llegit un manifest que critica “la manca d'avanços per a assolir una Guàrdia Civil moderna i plenament democràtica” i demana que el govern estatal prenga mesures al respecte.

El secretari de comunicació de l'AUGC a València, Eduardo Cano, ha denunciat que l'equip de la directora general de l'institut armat, María Gámez, vol “engreixar les nòmines dels qui ja estan altament retribuïts”. Segons l'associació, els agents de la Guàrdia Civil cobraran “entre 50 i 70 euros menys”, que es destinaran a càrrecs de nova creació.

El responsable del col·lectiu ha recordat que al març de 2018 es va aprovar un acord entre sindicats de la Policia Nacional i associacions de la Guàrdia Civil en què s'havia d'equiparar el cos amb les policies autonòmiques.

També et pot interessar

stats