El guàrdia civil que va rescatar tres xiquets de la mar: "El meu major temor era no traure l'última"

René Álvarez és l'heroi que va rescatar tres xiquets que s'ofegaven a Castelló de la Plana diumenge passat. Una experiència amb final feliç, però que va deixar moments d'"autèntic pànic"

René Álvarez a en un habitació de l'Hospital La Plana de Vila-real acompanyat per companys de la Guàrdia Civil
René Álvarez en una habitació de l'Hospital La Plana de Vila-real acompanyat de companys de la Guàrdia Civil / Instagram: @guardiacivil062

René Álvarez és el guàrdia civil que va rescatar tres xiquets que s'ofegaven a Castelló el passat cap de setmana. Una experiència amb final feliç, però que va deixar moments d'"autèntic pànic" perquè l'onatge era molt fort i l'únic temor de l'agent era no poder traure l'última xiqueta de l'aigua.

Així ho ha relatat aquest dimecres l'agent de 39 anys del post principal de la Guàrdia Civil de Borriana, nascut a Veneçuela, però que fa 23 anys que viu a Espanya, amb la seua dona i una filla de 16 anys.

Diumenge passat, Álvarez estava passant el dia amb la seua família i amb un amic de la policia d'Hamburg (Alemanya) en un club de platja pròxim a la platja del Grau de Castelló quan van començar a sentir gent que cridava i s'amuntegava des de l'escullera.

En acostar-s'hi, va veure primer una xiqueta xicoteta amb dificultats per a eixir de l'aigua pel fort onatge i després un altre xiquet que tenia els mateixos problemes, i als quals va arribar des d'unes roques pròximes i els va ajudar a eixir de l'aigua.

Va ser llavors quan va sentir els crits desesperats d'una altra xiqueta que estava bastant més allunyada, i va decidir llançar-se a l'aigua per a tractar d'ajudar-la.

M'adone que el corrent és bastant fort perquè vaig tardar molt poc a aconseguir-la, i quan vaig arribar enfront d'ella, la seua cara era d'autèntic pànic i em demanava que per favor que no la deixara.

"M'adone que el corrent és bastant fort perquè vaig tardar molt poc a aconseguir-la, i quan vaig arribar enfront d'ella, la seua cara era d'autèntic pànic i em demanava que per favor que no la deixara", relata l'agent, que va tranquil·litzar la xiqueta i li va dir que necessitava la seua ajuda per a eixir d'allí.

Amb molt d'esforç va anar acostant-se a les roques, moment en el qual el seu amic, el policia alemany, es va llançar a l'aigua per a ajudar-lo perquè ell estava "exhaust", i va agafar la xiqueta i la va traure de l'aigua.

Una vegada els tres xiquets estaven fora de perill, René Álvarez es va adonar que llavors era ell qui tenia dificultats per a eixir de l'aigua perquè estava exhaust, el corrent era fort i hi havia molt d'onatge, per la qual cosa va decidir tirar-se a surar per a veure si el corrent l'acostava a la vora o a les roques.

El següent que recorda és estar a la platja, tombat en l'arena, envoltat de socorristes i personal del SAMU, que el van traslladar a l'Hospital General de Castelló amb alguns problemes respiratoris, i va rebre l'alta aquest dimarts.

Afirma que encara que va témer una mica per la seua vida, en aquell moment l'important per a ell era traure l'última xiqueta de l'aigua, i el seu major temor, no poder fer-ho. Ara celebra la sort que han tingut tots i que aquest succés haja acabat amb final feliç.

En eixe moment no penses, actues i ja està. A totes les persones, sentint crits de xiquets i ens mou alguna cosa dins que ens dona aquest impuls per a prendre la decisió i intentar ajudar-los.

També diu que mai oblidarà els crits "aborronadors" de l'última xiqueta, i creu que si no arriba a ser perquè la menuda va cridar, no s'haurien adonat que estava en l'aigua, perquè les ones eren molt altes i la tapaven.

"En aquell moment no penses, actues i ja està", assenyala per a advertir: "Totes les persones, sentint crits de xiquets, ens mou alguna cosa dins que ens dona aquest impuls per a prendre la decisió i intentar ajudar-los".

Álvarez agraeix les mostres d'afecte que ha rebut per part de les famílies dels menors rescatats, especialment la mare d'aquesta última xiqueta, que també va ser traslladada a l'hospital després del rescat i que no ha deixat de visitar-lo i agrair-li el seu acte de valentia.

També et pot interessar

stats