El gerent de l'empresa de Quatretonda vinculat amb el decomís rècord de marihuana testifica davant de la jutgessa

L'amo d'E-Canna Farming, detingut per segona vegada aquest dimecres, declararà en les pròximes hores en un jutjat d'Almagro (Ciudad Real), que ha obert una causa per tràfic d'estupefaents i organització criminal

La Guàrdia Civil porta Francisco Gómez, el gerent d'E-Canna Farming, al furgó policial que l'ha traslladat a Toledo / À Punt NTC

El gerent d'E-Canna Farming, l'empresa de Quatretonda vinculat amb el decomís rècord de marihuana, testifica aquest divendres davant de la jutgessa d'Almagro. L'empresari va ser traslladat a la caserna de Toledo dijous per la Guàrdia Civil.

Una jutgessa d'Ontinyent va denegar Francisco Gómez l'habeas corpus, la petició d'alliberament immediat quan no hi ha motius per a l'arrest, després de passar la nit en les dependències de la Guàrdia Civil de Xàtiva (Costera). En el camí cap al furgó policial Francisco Gómez, visiblement desconcertat, només va poder indicar a l'equip d'À Punt que l'enviaven a Castella-la Manxa, on continuarà retingut en les instal·lacions de la Guàrdia Civil fins a l'orde de trasllat per a l'interrogatori judicial.

L'empresari va ser detingut per segona vegada dimecres, quan un dispositiu de mig centenar d'agents de la Guàrdia Civil va intervindre una segona nau de l'empresa a Quatretonda, que no van precintar en l'actuació inicial, en què la firma mantenia l'activitat de producció i envasat de cànem, presumptament amb finalitats industrials. En la primera fase de l'operació, a primers de novembre, els agents van requisar l'empresa més de 30 tones de marihuana envasada, la majoria en cabdells que emmagatzemava en instal·lacions de Quatretonda, a més de diverses plantacions de cànem a Espanya.

Els investigadors discrepen de les finalitats industrials amb què E-Canna Farming justificava el negoci. L'atestat policial considera que la producció i comercialització de cabdells de cànem manca de paraigua legal i que la companyia tampoc disposava de l'autorització de l'Agència Espanyola de Medicaments per a la producció amb finalitats sanitàries. Sense aquesta cobertura, raonen, la producció se situa en la consideració d'estupefaent, ja que l'índex de THC, una de les substàncies psicoactives de la marihuana, detectada en les anàlisis del material confiscat superat el límit legal, que és una concentració del 0,2%.

E-Canna Farming sempre considera, però, que la Guàrdia Civil ha comés "una errada conceptual" en la tipificació material com a estupefaent perquè, segons defenen, la doctrina que han marcat els tribunals europeus analitza diversos paràmetres i no només la concentració de THC.

També et pot interessar

stats