La Guàrdia Civil i els propietaris alimenten els animals afectats per l’incendi

La millora de l’evolució del foc ha permés autoritzar alguns propietaris a accedir a les explotacions

Guàrdia Civil i propietaris alimenten animals

Gran part del veïnat desallotjat per l’incendi són ramaders que no poden accedir a les seues explotacions i temen pels seus animals. Aquest dimarts, alguns d'ells han rebut les primeres autoritzacions per a poder visitar les seues granges. Ara, han tornat a un poble sumit en el silenci que només trenquen els agents de la Guàrdia Civil, que durant cinc dies s'ha encarregat de creuar el perímetre de seguretat per a poder alimentar els animals. “Intentem ajudar”, declara un guàrdia civil que ha estat cuidant dels animals aquests dies: gallines, ovelles, ases i altres.

La millora —almenys temporal— de l'evolució de l'incendi ha permés hui autoritzar alguns propietaris a accedir amb ells a les explotacions. S'afanyaran a omplir menjadors de palla i pinso i abeuradors d'aigua per a uns dies, perquè no saben quan podran tornar. 

La Unió de Llauradors ha anunciat que demanarà ajudes. El foc deixa a un ramader de la Pobla d'Arenós (Alt Millars) més d'una vintena d'ovelles cremades; a un altre de Montant (Alt Millars), més de 18.000 pollastres sense alimentar i a ells, amenaçats en un hàbitat irreconeixible.

També et pot interessar

stats