La Guàrdia Civil posa fi a huit hores de bloqueig del vaixell de Greenpeace al port de Sagunt

L'Esperanza ha impedit les maniobres d'atracada d’un vaixell carregat amb 138.000 metres cúbics de gas liquat 

La Guàrdia Civil acaba amb el bloqueig del vaixell de Greenpeace a Sagunt
La Guàrdia Civil posa fi al bloqueig del vaixell de Greenpeace a Sagunt / Greenpeace

La Guàrdia Civil ha pres el control de l'Esperanza, de Greenpeace, que des de les 10 del matí impedia que un vaixell carregat amb 138.000 metres cúbics de gas liquat atracara en el port de Sagunt (Camp de Morvedre), segons ha informat l'Autoritat Portuària de València (APV).

L'actuació dels agents, autoritzada per un jutge de Sagunt, s'ha realitzat després que els agents accediren al vaixell i demanaren als activistes de Greenpeace que deposaren l'actitud. Tot i això, els activistes només han cedit el control del vaixell després de la decisió judicial.

Vora les 10 hores d'aquest matí, l'Esperanza ha impedit les maniobres d'atracada en el port de Sagunt del vaixell British Merchant, amb una càrrega de 138.000 tones de gas natural liquat, els tripulants del qual, per a evitar incidents, han decidit romandre en alta mar.

Fonts de l’Autoritat Portuària han indicat que s'ha respectat el dret de protesta de Greenpeace, però davant la negativa d'abandonar el port s’ha requerit l'actuació de la Guàrdia Civil perquè el Merchant poguera fer una "maniobra autoritzada".

L'acció de Greenpeace tenia com a objectiu exigir la fi dels combustibles fòssils i denunciar la dependència d'Espanya del gas fòssil. Els activistes han entrat al port i s'han ancorat al costat de la planta de regasificació d’Enagás per a impedir l'entrada del vaixell, i han pintat en un costat del vaixell el lema "NO + GAS", mentre un escalador s'ha enfilat a l'ancora del vaixell per a mostrar-hi una resistència passiva, segons ha informat l'organització ecologista.

La protesta s'ha realitzat en el context del Consell Europeu extraordinari que se celebra a Luxemburg, on els ministres d'Energia es reuneixen per a tractar l'impacte de l'augment dels preus de l'energia i les possibles solucions.

També et pot interessar

stats