Detenen dues persones per estafar una empresa de Corbera manipulant el correu electrònic

Amb el mètode CEO es busca convéncer un empleat perquè envie diners o informació confidencial a l’atacant informàtic

Moment en què la Guàrdia Civil deté als dos estafadors
Moment en què la Guàrdia Civil deté els dos estafadors / Guàrdia Civil de València

La Guàrdia Civil ha detingut dues persones que van utilitzar el conegut mètode del CEO per a estafar una empresa situada a Corbera (Ribera Baixa). L’objectiu d’aquest mètode és convéncer un empleat o empleada perquè envie diners o informació confidencial a l’atacant informàtic. Tot i que els detinguts van estafar 131.100 euros a l'empresa, la Guàrdia Civil ha aconsegut recuperar-ne 129.500.

L'operació Rolerplay va començar després que el representant de l'empresa interposara una denúncia per estafa, en la qual explicava que havien patit un atac informàtic. Sembla que una de les factures pendents de la companyia havia sigut manipulada per un desconegut de manera remota. Els hackers havien canviat el compte bancari destinatari del pagament, i l'empresa, sense sospitar l’engany, va efectuar un pagament de 131.100 euros.

Agents de la Guàrdia Civil de València van començar una investigació per a aclarir els fets, i van descobrir que, efectivament, persones alienes a l'empresa havien pogut accedir als correus electrònics de facturació i havien modificat la factura en qüestió. Paral·lelament, els hackers van utilitzar un correu electrònic fals, creat específicament per a dur a terme aquesta estafa.

Tot i això, els agents van aconseguir actuar amb rapidesa i van bloquejar gran part dels diners ingressats en el primer compte bancari de destí, van poder recuperar 129.500 euros. 

La investigació va conduir els agents fins a un casino de Badalona (Barcelona), on es va poder comprovar que dos joves extreien els diners robats amb la finalitat de blanquejar-los. Finalment, els dies 15 i 16 de febrer, la Guàrdia Civil de València va procedir a la detenció dels dos homes responsables, de 19 i de 22 anys, en la ciutat catalana. Als detinguts se'ls atribueix un delicte d'estafa bancària. Les diligències han sigut lliurades en el jutjat de primera instància i instrucció número 1 de Sueca.

També et pot interessar

stats