La Guàrdia Civil investiga dos homes per l'incendi forestal de les Fonts d'Aiòder

El foc, declarat al juliol en ple cor del parc natural de la Serra d'Espadà, va obligar a desallotjar una vintena de persones

Imatge d'arxiu dels treballs d'extinció de l'incendi a la Serra d'Espadà
Imatge d'arxiu dels treballs d'extinció de l'incendi a la Serra d'Espadà / Twitter: @BombersDipcas

La Guàrdia Civil investiga dos homes com a presumptes autors de l'incendi forestal de les Fonts d'Aiòder al juliol, declarat el 23 de juliol en ple cor del parc natural de la Serra Espadà, que va obligar a desallotjar una vintena de persones.

La Benemèrita ha determinat que el foc en aquest municipi de l'Alt Millars es va originar als voltants d'una caseta de ferramentes per acumulació de cendres i brases calentes amb herba seca sobre la coberta vegetal.

Agents del Seprona van comprovar, a més, que no era la primera vegada que es produïa un incident similar en el mateix lloc, encara que mai s'havia arribat a declarar un incendi.

D'altra banda, i també en relació amb els incendis de Palència, del 18 i 19 del passat mes, el primer d'unes 15 hectàrees a Palenzuela i el segon a Villalafuente, on van cremar quasi 20 hectàrees de cereal, han sigut detinguts dos homes més.

Segons ha informat la Guàrdia Civil, els dos focs van ser provocats per imprudències greus en labors agrícoles amb maquinària, les quals incomplien les mesures preventives per risc d'incendi fixades a Castella i Lleó.

També et pot interessar

stats