La Guàrdia Civil investiga 28 persones per l'enverinament de centenars d'animals

S'han localitzat 1.628 mètodes de caça prohibits i 120 animals enverinats, entre els quals hi ha linxs ibèrics, àguiles imperials i milans reals.

Operació Antitox del Servei de Protecció de la Natura (Seprona)
Operació Antitox del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil investiga 28 persones en el marc de l'operació Antitox, desenvolupada durant tot el 2019 pel Seprona. S'han localitzat 1.628 mètodes de caça prohibits després de dur a terme 289 inspeccions en finques cinegètiques, explotacions ramaderes i establiments fitosanitaris. També s'han trobat 120 animals enverinats, entre els quals hi ha linxs ibèrics, àguiles imperials i milans reals.

A més, la Guàrdia Civil ha confiscat 47 esquers enverinats i 66 quilos de productes tòxics. Els agents han interposat 175 infraccions a la normativa de sanitat vegetal, a la llei del patrimoni natural i de la biodiversitat del 2007 i a la legislació cinegètica de diferents comunitats autònomes.

Aquesta operació, duta a terme de manera anual, té com a objectiu combatre l'ús de verí i altres mitjans no selectius de caça en el medi natural.

A Alacant troben ceps, gàbies parany i armes sense documentació

Entre les accions dutes a terme en el marc de l'operació, destaquen les realitzades a Toledo, Alacant, Ciudad Real, La Rioja i Múrcia. En una parcel·la a Alacant es van trobar ceps, gàbies parany i armes de foc sense documentació.

També et pot interessar

stats