La Guàrdia Civil intervé 29 animals exòtics en una casa i troba rates i conills d’Índies a la nevera

Els agents investiguen el propietari de la casa per maltractament animal i contra la fauna.

La Guàrdia Civil intervé 29 animals exòtics en una casa i troba rates i conills d’Índies a la nevera

Agents del Seprona de la Guàrdia Civil investiguen un home de 42 anys a València com a suposat autor dels delictes de maltractament animal i contra la fauna després de confiscar-li a sa casa 29 animals d'espècies exòtiques. Al congelador guardava rates i cobais dins de bosses de plàstic.

A aquest home li han intervingut 17 axolots, quatre varans, dues cries de serp de la dacsa; dues tortugues de la família dels pelomedúsids, una tortuga grega, una granota Phyllobates Bicolor; una cadernera i un cap dissecat de caiman.

Alguns estaven amagats a l'interior de calaixos i canapés. Les seues condicions no eren les idònies per al seu benestar.

Durant l’escorcoll els serveis veterinaris de l'Ajuntament i el personal de Soivre de València també van trobar rates i cobais en bosses de plàstic dins del congelador amb què presumptament s’alimentava els animals.

La investigació, que s'emmarca en l'operació Malrasca, es va iniciar al juliol del 2019 després d'intervindre una botiga de venda d'animals de València perquè els animals de l'establiment fugien i apareixien a la via pública.

Havia tancat la botiga i tenia els animals al domicili

Això va provocar que l'Ajuntament de València obrira un expedient de tancament de la botiga. El propietari va traslladar el negoci a Internet i tenia els animals al seu domicili particular. El veïnat es va queixar per la pudor que desprenien els animals i per l'aparició d'alguns a les seues cases, motiu que va portar els agents a escorcollar el domicili després de sol·licitar-ho al jutjat.

També et pot interessar

stats