La Guàrdia Civil deté 49 membres d'una banda dedicada al tràfic de drogues a València i Alacant

En l'operació, que ha possibilitat aclarir 39 delictes, s'han confiscat 3.000 dosis de cocaïna, a més d'altres de marihuana, haixix i èxtasi.

La Guàrdia Civil deté 49 membres d'una banda dedicada al tràfic de drogues a València i Alacant
La Guàrdia Civil deté 49 membres d'una banda dedicada al tràfic de drogues a València i Alacant

La Guàrdia Civil ha detingut en diferents poblacions de València, Madrid i Alacant 49 persones com a presumptes autores dels delictes de tràfic de drogues, pertinença a organització criminal, tinença il·lícita d'armes, blanqueig de capitals i falsificació documental. L'operació Tertium, iniciada per la Guàrdia Civil de Requena, ha permés aclarir 39 fets delictius.

Aquest grup criminal "estava perfectament organitzat i jerarquitzat" i subministrava substàncies estupefaents a una gran quantitat de traficants de les localitats valencianes de Requena, Sueca, Bunyol, Aldaia, Utiel, Cullera, Sinarques i Benifaió, així com a Alacant.

Els detinguts són homes i dones d'edats compreses entre els 17 i 52 anys i de nacionalitat espanyola, romanesa, brasilera, equatoriana i marroquina. En concret, s'han efectuat 33 detencions a Requena, sis a Sueca, una a Bunyol, una a Aldaia, quatre a Utiel, una a Sinarques, una a Madrid i dues a Alacant.

El passat 17 de juny, més de cent agents de la Guàrdia Civil van fer nou escorcolls simultanis en domicilis de localitats de la província de València. A través d'aquesta operació, han aconseguit retirar del mercat il·lícit més de 3.000 dosis de cocaïna, 18.000 de marihuana, 35.000 d'haixix, 7.000 de pol·len d'haixix i 1.300 pastilles d'èxtasi, així com diverses armes. A més d'això, els agents han confiscat béns i diners en efectiu per un total de 69.328 euros i diversos vehicles de luxe.

Les diligències instruïdes han sigut entregades en el jutjat de primera instància i instrucció número 3 de Requena.

També et pot interessar

stats