La Guàrdia Civil busca a l'abocador de Xixona les restes de la dona esquarterada per la parella

El cap i un braç de la víctima continuen en parador desconegut

Moment de la detenció del presumpte autor / À Punt

La policia judicial de la Guàrdia Civil cerca en la planta de tractament de residus de Xixona (Alacantí), l'abocador de Pedra Negra, part de les restes mortals de la dona de 68 anys esquarterada a Torrevella (Baix Segura) a mans, presumptament, de la seua parella un home de 70 que ha sigut detingut pel crim. L'home va confessar l'homicidi als agents, segons han informat fonts del cas, que han obert una investigació per violència masclista.

Malgrat l'ampli dispositiu de cerca desplegat per a revisar els contenidors de Torrevella i la paralització del servei de recollida de residus, el cap i un braç de la víctima continuen en parador desconegut.

Aquest dijous una persona indigent va trobar les dues cames i un braç en un contenidor pròxim a un supermercat. La seua alerta va activar l'operatiu que va desembocar en la detenció de l'home, quan es desplaçava en bicicleta per la localitat, tal com captaren en exclusiva les càmeres d'À Punt, i la localització del tors de la víctima al domicili que compartien des de 2021. La dona havia denunciat per violència masclista una anterior parella amb que havia residit el mateix habitatge però no al detingut, que figura en el sistema VioGén per l'agressió anterior a una altra dona, segons han informat fonts de la delegació del govern.

L'Ajuntament de Torrevella ha fet un minut de silenci a les portes del consistori en memòria de la víctima, al capdavant han estat l'alcalde, Eduardo Dolón, i la subdelegada del govern espanyol, Araceli Poblador, després del qual han llegit un comunicat de condemna a la violència masclista.

Imatge de la concentració contra la violència masclista a l'Ajuntament de Torrevella
Imatge de la concentració contra la violència masclista a l'Ajuntament de Torrevella / À Punt NTC

37 dones assassinades per la violència masclista

Si es confirma oficialment la motivació masclista del crim, es tractaria de la víctima mortal 37 de la violència de gènere en 2021, la quarta en la Comunitat Valenciana i la 1.118 des que van començar a elaborar-se els registres en 2003.

A conseqüència d'aquests crims, 21 menors han quedat orfes en 2021, 327 des de 2013. Cinc menors han sigut assassinats per violència vicària fins ara enguany.

També et pot interessar

stats