La Guàrdia Civil allibera més de 270 ocells capturats il·legalment a Llíria i Riba-roja de Túria

Als camps de cultiu havien instal·lat xarxes i estaven amb gra abundant com a esquer per atraure les aus

Moment d'alliberar les aus capturades / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha investigat dues persones al Camp de Túria per capturar il·legalment més de 270 pardals, la major part protegits.

Amb motiu de ser època de cria d'ocells fringíl·lids i amb l'objectiu de previndre la captura de les aus protegides, la Benemèrita ha fet diverses vigilàncies en els últims mesos. Fruit d'aquests serveis han localitzat diverses pràctiques il·legals orientades a la captura al paratge del camí del Baio, a Llíria.

D'aquesta manera, els agents van trobar la zona amb abundant gra utilitzat per a atraure els ocells. També hi havia instal·lades dues xarxes japoneses i van trobar un arbre amb ous de gallina i pinso de gat disseminat per terra. A l'arbre hi havia una obertura que facilitava l'entrada dels ocells i que s'accionava a distància mitjançant una corda quan entraven.

Als voltants també van trobar dos grans vivers, on hi havia més de 220 aus protegides engabiades. Es trobaven en perfecte estat. Per això van procedir a posar-les en llibertat perquè es desenvoluparen en la naturalesa.

Investiguen un home de 54 anys per dos delictes contra la flora i fauna per l'ús d'arts no selectives de captura i per la captura d'ocells protegits pels convenis internacionals i la legislació estatal.

Traslladen a un centre de recuperació cinc ocells capturats a Riba-roja

A més d'aquesta investigació, la Guàrdia Civil es va personar al paratge del Quint de Riba-roja de Túria, on va trobar un altre camp amb abundant gra com a esquer.

Allí els agents van detectar parapetada la persona responsable, que subjectava una corda que activava un parany per a capturar els ocells que s'estaven alimentant.

Després d'identificar l'autor dels fets, van fer una inspecció més detallada de la zona i van trobar quatre gàbies penjades en branques d'un arbre amb diversos fringíl·lids. A més, al centre del recinte van observar una cadernera utilitzada com a cimbell, que tenia lligada una de les potes a una peça de fusta ancorada a terra.

Inspeccionant les xarxes van localitzar diverses aus, cinc de les quals les van traslladar al Centre de Recuperació La Granja del Saler per a tractar-les-hi el personal qualificat i després posar-les en llibertat.

La investigació va acabar amb una persona de seixanta anys investigada. Les diligències han sigut entregades a la Fiscalia de Medi Ambient del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar