Mario Giménez, tècnic de Seo-Birdlife: "Les aus són un indicador de la qualitat ambiental i salut de les nostres ciutats"

Parlem de la importància de fomentar la biodiversitat d'aus a la ciutat, en 'Terra viva'

Terra viva | És important el control de la població de coloms i altres aus exòtiques
24 d'agost 2022 - 17:44

A València ciutat s'han arribat a catalogar fins a 170 espècies d'aus, com ara coloms, tórtores, merles, teuladins, gavines i oronetes, que són les que podem albirar en aquesta època d'any.

D'una banda, és important el control de la població de coloms i altres aus exòtiques "que poden competir per espai i recursos amb aus autòctones i poden acabar provocant problemes d'extinció local d'alguna espècie" segons ha indicat Virgilio Beltrán, d'Actio Birding en Terra viva.

D'altra banda, com poder ajudar les aus? Mario Giménez, tècnic de Seo-Birdlife ha explicat al reporter Toni Esteve que "podem facilitar-les llocs on fer els nius, respectar els nius i no destruir-los".

Terra viva | La multa per destruir un niu pot arribar als 200.000 euros
Terra viva | La multa per destruir un niu pot arribar als 200.000 euros
"Les aus són un indicador de la qualitat ambiental i salut de les nostres ciutats" Mario Giménez, tècnic de Seo-Birdlife

A hores d'ara, la multa per destruir un niu pot arribar als 200.000 euros. En definitiva, podem dir que "Les aus són un indicador de la qualitat ambiental i salut de les nostres ciutats", assegura Mario Giménez.

També et pot interessar

stats