La Guàrdia Civil alerta d’un nou frau: la falsificació de passaports Covid i PCR negatives

Els experts recorden que aquests són documents públics quasi impossibles de falsificar

La Guàrdia Civil alerta d’un nou frau: la falsificació de passaports Covid i PCR negatives / À Punt NTC

Davant de la pròxima implantació del passaport Covid per accedir a bars i locals d’oci nocturn a la Comunitat Valenciana, la Guàrdia Civil i algunes organitzacions alerten sobre l’aparició de ciberdelinqüents.

La Benemèrita ha difós unes imatges, obtingudes en grups de Telegram amb milers d'usuaris, on apareixen passaports Covid i PCR negatives falsificats, que es venen per un preu d'entre 100 i 200 euros per a pagar en bitcoins.

Policia i Guàrdia Civil asseguren que encara no hi ha un mercat negre de passaports Covid, però sí que s’ha intentat. Sobretot, perquè són documents quasi impossibles de falsificar. 

La clau està en el Codi QR, ja que en passar-li un lector, es pot demostrar si la informació és o no verdadera. Si el document es comprova amb lector de codis, remet a la base de dades oficial, que és infalsificable amb un mínim control. 

Així, qualsevol anunci de certificats falsos és una estafa als més incauts. Des de les forces de seguretat recorden que també es tracta d’una falsificació d’un document públic, contemplat en el Codi Penal, i amb una pena de fins a tres anys de presó i una sanció econòmica. 

També et pot interessar