Els grups de risc per malaltia greu celebren ser inclosos en les pròximes vacunacions

Es tracta d'una reivindicació que feien des de fa temps i que significa una victòria per a moltes persones.

Els grups de risc per malaltia greu celebren ser inclosos en les pròximes vacunacions

La comissió de salut pública ha aprovat aquest dijous que els grups d'alt risc per malaltia greu per Covid-19 es vacunen de manera simultània al grup d'edat de 70 a 79 anys en la pròxima actualització de l'estratègia de vacunació.

Aquestes són les persones amb trasplantament de progenitors hematopoètics, trasplantament d'òrgan sòlid i llista d'espera per a aquest òrgan, persones en hemodiàlisi i diàlisi peritoneal, malaltia oncohemàtica, càncer d'òrgan sòlid en tractament amb quimioteràpia citotòxica, càncer de pulmó en tractament amb quimioteràpia o immunoteràpia, i persones amb síndrome de Down majors de 40 anys.

Es tracta d’una victòria per a aquests col·lectius especialment vulnerables que reivindicaven des de feia temps la necessitat de rebre la vacuna al més prompte possible, ja que molts viuen amb por al contagi des que va començar la pandèmia. És el cas de Conxa, que ha explicat a À Punt Notícies que fa un any que només es relaciona amb el seu fill perquè viuen junts, i que les seues netes les ha vistes poques vegades i amb distància.

També per a les persones que s'han sotmés a un trasplantament, com és el cas de Jaime Torro, president de l’Associació de Transplantats de Cor i Pulmó Avantcor, que ens ha explicat que per a ell significa recuperar l’"esperança de tornar a fer una vida normal, o relativament normal".

En el cas de les persones amb síndrome de Down, la necessitat de rebre la vacuna de forma prioritària s’explica perquè la seua genètica els fa envellir molt ràpidament. De fet, una persona de 40 anys amb aquesta malaltia és com si en tinguera 70, segons Pilar Agulló, secretària de l’associació Asindown. 

També et pot interessar

stats