La grip torna i ho pot fer amb pic de contagis

Així ho vaticinen les veus expertes veient el que ha passat en l'hemisferi sud, que acaba d'eixir dels mesos més freds de l'hivern austral

Experts sanitaris esperen un hivern amb molts contagis de grip / À Punt NTC

Austràlia passa ara la temporada de grip i ens avisa del que ens pot arribar a Europa en els pròxims mesos. Així, ja sabem que es tracta de la variant de la grip A i que ha sigut especialment virulenta pel que fa a contagis.

“És cert que a Austràlia han tingut un pic i que nosaltres segurament també el tindrem”, assegura Concha Gimeno, cap de microbiologia de l’Hospital General de València. “Hem vist que ha afectat sobretot la població infantil”, afegeix.

“Els xiquets són els primers que realment es contagien i hem tingut tres anys en què no han tingut la grip”, explica Maria Garcés, pediatra i membre del comité de vacunes. “Per aquest motiu s’han vist xifres d’incidència molt més elevades en l’hemisferi sud”.

El virus presenta dues noves mutacions, però “qualssevol dels dos tipus de virus més freqüents estan inclosos en la vacuna”, assevera Gimeno. Per altra banda, ha desaparegut la mascareta i ens trobem sense rastre en el cos de les defenses que generàvem any rere any. 

Més contagiós i perillós que un refredat; el virus que arriba té símptomes semblants als de la covid. I ho afrontem amb el dubte de com poden afectar les altes temperatures al virus si aquest estiu s'allarga més del compte.

També et pot interessar

stats