Sanitat estudia l'inici de la vacunació de la grip i la quarta dosi de la covid

Tot i que encara no s'ha marcat una data el Ministeri de Sanitat parla de la segona quinzena de setembre per a iniciar la campanya de la covid

Regla i vacunació
Vacunació

La Comissió de Salut Pública estudia aquest dijous quan començarà la campanya de la quarta dosi de la vacuna anticovid per a majors, que ja serà amb les adaptades a la variant òmicron, i si s'encavalcarà, com l'any passat, amb la de la grip, com plantegen diverses comunitats.

Els càlculs del Ministeri de Sanitat són que en la segona quinzena de setembre —encara que no ha concretat la data exacta— puguen estar administrant-se ja els fàrmacs de Pfizer i Moderna actualitzats, dels quals preveu rebre deu milions d'unitats al llarg d'aquest mes, segons va explicar dilluns la ministra Carolina Darias.

A aquestes dues marques podria incorporar-se prompte també l'espanyola d'Hipra, que espera l'autorització definitiva de l'Agència Europea de Medicaments (EMA, per les seues sigles en anglés) com a pas previ indispensable per a poder comercialitzar-se.

A Espanya, la segona dosi de reforç està ja recomanada per a majors de 60 anys, vulnerables i personal sanitari, si bé es començarà pels interns de les residències i els que tenen més de 80 anys.

La data de la vacuna de la grip, encara perd definir

Paral·lelament, els directors generals de Salut Pública del ministeri i de les comunitats abordaran la campanya de vacunació de la grip.

En aquest sentit, algunes autonomies com Múrcia han demanat que coincidisca amb la del segon record a majors, una data encara per definir; el conseller de Salut de la Regió, Juan José Pedreño, va assenyalar aquesta setmana que ja estan planificant la campanya conjunta "a l'espera que el ministeri indique la data d'inici i realitze l'enviament de les dosis".

També Galícia confia a poder fer-les coincidir: "Sembla que la logística de la quarta dosi de la vacuna contra la covid ens portarà cap a finals de setembre, que seria just quan comencem la vacunació de la grip, amb la qual cosa es compassarien", va assenyalar ahir el seu responsable de Sanitat, Julio García Comesaña.

Madrid, mentrestant, va informar que, a la regió, la campanya de la grip arrancaria el 17 d'octubre amb la població major de 65 anys i seguirà amb la franja d'edat entre 60 i 64 anys, els grups de risc, embarassades, malalts crònics, professionals sanitaris i sociosanitaris, cuidadors i personal de serveis essencials per a la regió.

També et pot interessar

stats