El Gremi d'Artistes d'Alacant critica la suspensió de les Fogueres 2021

El col·lectiu recalca que el sector "passa per moments complicats" i lamenta no haver tingut una taula de debat per a la celebració d'aquesta festa

VÍDEO | Últim dia de Fogueres
Imatge d'arxiu de les Fogueres / À Punt NTC

El Gremi d'Artistes ha criticat aquest dimarts la suspensió de les Fogueres 2021 per trobar-se "immersos" en una crisi econòmica "sense precedents" i han reclamat més ajudes de les institucions, ja que fins ara són "insuficients" i consideren que es necessita tota l'ajuda possible per a salvar al sector, que està "afonat". El mestre major del Gremi d'Artistes de Fogueres d'Alacant, Joaquín Rubio, ha recalcat que el sector "passa per moments complicats" i ha titlat de "gran fracàs" no haver tingut una taula de debat per a la celebració de Fogueres.

"La taula de debat hauria servit per a posar damunt de la taula totes les versions dels sectors implicats en la festa i així tindre un escenari en el qual potser poder celebrar la festa", ha postil·lat Rubio, que ha lamentat que les Fogueres no tinguen lloc perquè eren "optimistes" en veure que les Falles 2021 sí que se celebraran.

I sobre la situació actual entre els contractes dels artistes i les comissions ha assegurat estar "en un lloc desconegut", malgrat tindre les signatures en el curs legal i s'ha mostrat esperançat davant de la possibilitat d'arribar a una entesa. "El contracte està signat en el curs legal i, a partir d'ací, anirem pas a pas, parlarem amb tots els artistes per a saber en quines condicions es troben, tant econòmiques com de necessitats. A partir d'ací, albirarem cadascun dels escenaris perquè són contractes particulars i s'han de resoldre entre ells", ha detallat el responsable foguerer.

No obstant això, ha matisat que en l'Ajuntament d'Alacant hi ha hagut "bona voluntat" per a reunir-se i escoltar les propostes. Una afirmació que ha confirmat el regidor de Festes, Manolo Jiménez, assegurant que les converses amb els artistes s'han produït de manera "constant".

En relació amb les ajudes del Pla Resistir, el regidor ha insistit que li consta que alguns artistes ja han sol·licitat aquestes ajudes i ha incidit que el Gremi d'Alacant té al voltant de 30 membres censats a la ciutat, que per aquest fet podran sol·licitar aquestes subvencions. "És un problema de la Comunitat i no sols d'Alacant. No podem traure unes ajudes directes als professionals que formen part de tota la Comunitat Valenciana. Aquesta qüestió s'ha de liderar des del govern autonòmic", ha dit l'edil.

També et pot interessar

stats