Greenpeace bloqueja les entrades al Ministeri d'Agricultura per a demanar la fi de les macrogranges

Vint activistes s'han penjat en finestres i reixes de l'edifici i han exhibit pancartes contra la ramaderia industrial

Una activista de Greenpeace en una de les tanques del ministeri d'Agricultura a Madrid
Una activista de Greenpeace en una de les reixes del ministeri d'Agricultura a Madrid / Europa Press
16 de març 2023 - 09:22

Una vintena d'activistes de Greenpeace han bloquejat amb pancartes des de primera hora d'aquest matí els accessos al Ministeri d'Agricultura per a demanar la fi de les macrogranges i frenar la contaminació de l'aigua que provoquen, ha informat l'organització ecologista en un comunicat.

"Estaran resistint fins que el ministre d'Agricultura, Luis Planas, es comprometa a posar fi a les macrogranges i ens concedisca una reunió per a parlar de les nostres demandes i propostes", ha assegurat en un videocomunicat gravat a les portes del ministeri el responsable de la campanya d'agricultura de Greenpeace, Luís Ferreirim.

Vestits amb una granota roja, els activistes flanquegen les portes del ministeri parapetats darrere de pancartes grogues en les quals pot llegir-se: "Tanqueu les macrogranges ja!, "Les macrogranges enverinen l'aigua" o "499.999 signatures contra les macrogranges. Ministre Planas, falta la teua".

"Portem mig milió de signatures de persones que exigim el fi de les macrogranges. És el moment que Planas passe a l'acció. El futur del planeta i de l'aigua implica canviar el model agroalimentari", ha afirmat el portaveu de Greenpeace, que ha assegurat que la ramaderia industrial està destruint el planeta.

Per a frenar aquesta destrucció, l'organització ecologista reclama al govern la posada en marxa d'un pla per a reduir un 50% la cabanya ramadera intensiva per al 2030.

Segons el Pla d'Acció d'Aigües Subterrànies 2023-2030 del Ministeri per a la Transició Ecològica, el 40% de les aigües subterrànies, claus en un context de canvi climàtic i de creixent escassetat d'aigua, estan en mal estat. Les principals causes són la sobreexplotació i la contaminació per nitrats, ha recordat Greenpeace en una nota.

També et pot interessar

stats