El gratacel de vivendes més alt d’Europa ja domina l’horitzó de Benidorm

L’edifici, de quasi 200 metres d’alçària, té estructura de diamant i a l’interior hi ha 256 vivendes de luxe que han adquirit molts compradors estrangers

L’skyline de Benidorm estrena el gratacel de vivendes més alt d’Europa
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
15 de juliol 2021 - 12:48 Actualitzat: 11 d'agost 2021 - 10:00

Viure a més de 190 metres d’altura, en una estructura triangular suspesa en l’aire i ancorada a dues torres de 198 metres. És la ubicació privilegiada on podran residir els qui escullen algun dels apartaments de l’edifici residencial més alt de la Unió Europea, o el que és el mateix, el cinqué gratacel més alt del vell continent, que s’ha construït a Benidorm, només superat per les quatre torres d’oficines del passeig de la Castellana a Madrid.

Els preus dels apartaments oscil·len entre els 250.000 euros i més d'un milió d'euros i els primers residents rebran les claus al setembre. Després d’any i mig d’obres, l’imponent edifici dissenyat per l’arquitecte Pérez-Guerras domina ja l’skyline de Benidorm.

En el següent vídeo, la televisió pública valenciana s'endisava en el edifici amb el seu arquitecte quan encara estava en procés de construcció:

Més enllà de la alçària vertiginosa d’aquest bloc de vivendes de 47 plantes, l’exclusiu edifici té una estructura arriscada. Compta amb dues torres de 198 metres cadascuna, però el més cridaner de l’immoble és el diamant que es configura des de la planta 38 fins a la 45, en forma de triangle invertit. Tot un símbol dels habitatges que hi ha a l’interior de l’Intempo, vivendes que costen entre 250.000 euros i un milió. Les més exclusives són justament les que estan en la part del diamant.

Vista del gegantí edifici de luxe des de baix, on s'aprecia, al centre, l'estructura en forma de diamant
Vista del gegantí edifici de luxe des de baix, on s'aprecia, al centre, l'estructura en forma de diamant / Intempo Sky Resort

Concretament, les que hi ha a l’interior del triangle són vivendes de més de 250 metres quadrats i tenen fins a quatre habitacions i espais “oberts i diàfans”, segons asseguren des de la promotora. Aquests dies els primers visitants ja estan veient els pisos pilot, alhora que finalitzen els últims detalls de neteja i decoració de les zones comunes, que tampoc estan exemptes de luxe.

L'edifici, de 47 plantes i 198 metres d'alçària, vist des de l'aire
L'edifici, de 47 plantes i 198 metres d'alçària, vist des de l'aire / Intempo Sky Resort

Un espai de benestar en les plantes 46 i 47, amb piscina, zona de massatge i sauna, gimnàs, així com una zona infantil de més de mil metres quadrats o un restaurant exclusiu per als propietaris amb una gran terrassa de més de 1.200 metres, són alguns dels serveis privilegiats que tindran els residents en aquest icònic gratacel de Benidorm.

Qui compra les vivendes?

Tot i que la proposta d’Intempo puga semblar només a l’abast un grup molt selecte, més del 40% de les vivendes d’aquest edifici de 47 plantes ja estan reservades. Entre els seus propietaris, fonts de la promotora destaquen tres perfils: el de resident, que adquireix un d’aquests apartaments com a segona residència; el d’inversor, que vol rendibilitzar la vivenda llogant-la, i un tercer perfil de propietari que donarà aquests dos usos anteriors als pisos. És el que pensen fer amb els immobles els compradors russos, nòrdics, francesos o alemanys que s’han interessat per les vivendes. Encara que des de la promotora que impulsa les vendes apunten que “hi ha un gran nombre de reserves per part d’espanyols”.

Un 7% de la compra d'habitatges de més de mig milió d'euros el 2020 van ser d'estrangers forans: el percentatge més alt des de 2013, quan van entrar en vigor els coneguts visats d'or, els permisos de residència atorgats a canvi d'inversions. L'any passat a Alacant la britànica va ser la nacionalitat més usual del mercat immobiliari. Aquest residencial de luxe atrau molta clientela estrangera. Un luxe que té més a veure ara amb la tranquil·litat i l'absència d'ostentació.

També et pot interessar

stats