Així ha mudat el paisatge de València i Benidorm en els últims 30 anys

Google Earth ofereix un muntatge amb imatges aèries que permet observar com ha evolucionat el paisatge urbà de diverses localitats del món des de mitjans dels 80 fins ara

Així ha mudat el paisatge de València en els últims 30 anys
16 d'abril 2021 - 13:14

Res millor que una imatge per a observar, a colp d'ull, com l'urbanisme o les grans infraestructures han canviat el paisatge més quotidià en unes dècades. És la possibilitat que ofereix la nova actualització de Google Earth, que mostra, des de l'aire, com ha evolucionat el paisatge de diverses ciutats del món en els últims 37 anys, entre les quals València i Benidorm.

Aquesta ferramenta ofereix el que es coneix com a "time lapse", aprofitant les fotografies satèl·lit preses entre 1984 i 2020.

Amb el muntatge d'aquestes imatges, s'aprecia l'ampliació del port de València, com la Ciutat de les Arts ha anat progressivament ocupant paisatge urbà o com l'antic llit del Túria ha acabat sent un gran espai verd, que actua com a columna vertebral de la ciutat.

En filmació a intervals creada per Google també s'observa el gran creixement dels nuclis urbans de l'Horta, en especial d'aquells pròxims a la pista de Silla.

En el cas de les imatges aèries de Benidorm que ofereix el time lapse de Google, resulta evident com el formigó dels edificis ha anat ocupant la franja costanera en les últimes tres dècades.

L'expansió de la ciutat s'aprecia també en la zona muntanyenca que dona abric a Benidorm, que en les últimes dècades s'han alçat projectes com Terra Mítica.

També et pot interessar

stats