El govern obligarà a contractar una assegurança d'accidents per a patinets elèctrics i maquinària agrícola

La nova llei obliga a posar en marxa un registre per a patinets i vehicles lleugers abans de gener del 2026

Imatge d'arxiu d'un jove amb patinet elèctric / Víctor Fernández (Europa Press)

El govern espanyol ha aprovat hui el projecte de llei de l'assegurança de l'automòbil per a incloure, per primera vegada, l'obligació de comptar amb una assegurança de responsabilitat als propietaris de patinets elèctrics. A més, els patinets elèctrics i la resta de vehicles de mobilitat personal hauran d'estar matriculats i s'inclouran en un registre per a poder identificar-los correctament i determinar-ne millor la possible responsabilitat en un accident de circulació amb danys a tercers. El registre haurà d'estar a punt abans del 2 de gener del 2026.

Així mateix, un elevat nombre de maquinària, per exemple, agrícola o de construcció, es considerarà un vehicle de motor i, per tant, els propietaris hauran de subscriure una assegurança obligatòria de l'automòbil. L’objectiu de la mesura, diuen, és ajudar en la resolució de conflictes en la tramitació de sinistres.

En concret, es consideraran a partir d'ara vehicles de motor els que puguen aconseguir una velocitat màxima de fabricació superior als 25 quilòmetres (km) per hora o un pes net màxim superior a 25 quilos i una velocitat màxima de fabricació de més de 14 km/h.

En total, s'hauran d'assegurar més de dos milions de màquines, la qual cosa suposa 200 milions d'euros de negoci, dels quals, 30 milions repercutiran en els distribuïdors, segons els últims càlculs de la Fundació Inade. L'objectiu és “millorar la cobertura, les indemnitzacions i la seguretat de les víctimes d'accidents de trànsit”, tal com ha anunciat la ministra d'Educació i Formació Professional i portaveu de l'executiu, Pilar Alegría.

També et pot interessar

stats