El govern espanyol indulta la presidenta d'Infància Lliure, condemnada per segrestar el fill

La justícia va imposar a María Sevilla Sánchez una pena de dos anys i quatre mesos de presó per sostracció de menors

L'expresidenta d'Infància Lliure (esquerra), en una visita al jutjat
L'expresidenta d'Infància Lliure (esquerra), en una visita al jutjat / Jesús Hellín (Europa Press)

El govern espanyol ha concedit l'indult a l'expresidenta de l'associació Infància Lliure, María Sevilla Sánchez, condemnada el 2020 a dos anys i quatre mesos de presó per un delicte de sostracció de menors, en concret del seu fill.

Segons el reial decret que publica aquest dimecres el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), la decisió de dispensar aquesta mesura de gràcia es va acordar en el Consell de Ministres d'aquest dimarts, a proposta de la titular de Justícia, Pilar Llop. I s'ha fet "atenent les circumstàncies de la condemnada" i d'acord amb la informació que figura en l'expedient d'indult. Tot açò ha portat a determinar que "concorren raons de justícia i equitat" per a l'alliberament de Sevilla. 

"Commute a María Sevilla Sánchez la pena privativa de llibertat imposada per una altra de dos anys de presó", assenyala el decret que subscriu la ministra de Justícia. D'aquesta manera, la condemnada pot evitar l'ingrés en un centre penitenciari. 

Igualment, l'executiu liderat per Pedro Sánchez ha decidit canviar la inhabilitació especial per a l'exercici de la pàtria potestat del seu fill per 180 dies de treballs en benefici de la comunitat, amb la condició que no torne a cometre delicte dolós en un termini de quatre anys.

A María Sevilla la va detindre la Policia Nacional el 30 de març de 2019 en una finca de Villar de Cañas (Conca), per un presumpte delicte de sostracció de menors. Havia incomplit una sentència que atorgava la custòdia del fill al pare i havia mantingut el menor aïllat i sense escolaritzar durant un any. 

El 31 de desembre va demanar l'indult al Ministeri de Justícia per tal de no haver d'entrar en presó, però un mes després el jutjat va denegar la petició perquè no s'havia penedit dels fets. La sentència condemnatòria, confirmada l'any passat per l'Audiència Provincial de Madrid, constava que la dona va desplaçar-se diverses vegades per a ocultar el parador del menor al pare. A ell l'havia acusat en reiterades ocasions d'abusos sexuals contra el xiquet. 

També et pot interessar

stats