El govern espanyol descarta aprovar noves restriccions per a la covid per a Nadal

La portaveu de l'executiu, Isabel Rodríguez, sosté que la vacunació i l'ús de la mascareta permeten afrontar amb seguretat les festes

Rodríguez, aquest dimats, en roda de premsa
La ministra portaveu Isabel Rodríguez, aquest dimats, en roda de premsa / À Punt NTC

La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha subratllat aquest dimarts, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, que la vacunació i l'ús de la mascareta permeten afrontar amb seguretat les festes de Nadal i que la perspectiva de l'executiu és evitar restriccions per la covid-19. D'aquesta forma, ha indicat que les decisions es prendran de forma concertada amb les comunitats autònomes, però ha assenyalat que la situació és "ben diferent" a la del Nadal de l'any passat i no es preveuen restriccions que, a més, podrien afectar sectors econòmics.

Rodríguez ha assenyalat que la diferència substancial respecte a 2020 és l'"èxit" del procés de vacunació i la "responsabilitat absoluta" de la ciutadania, que continua utilitzant la màscara de manera massiva, permeten afrontar unes festes nadalenques amb seguretat.

I és que ha defensat que la incidència d'Espanya és més baixa que en altres països precisament per aquests dos factors, per la qual cosa la guia de l'executiu és "vacunació i precaució", la "ciència i la prudència".

Per tant, està convençuda que, després de l'experiència en els moments "més durs" amb restriccions per la pandèmia, la ciutadania gaudirà d'aquesta festivitat amb "seguretat" i ha interioritzat l'ús de mascareta fins i tot en l'exterior (malgrat no ser obligatori quan hi ha més de metre i mig de distància), els consells de ventilació en zones interiors o evitar aglomeracions.

Rodríguez ha ressaltat que, en matèria de vacunació es continuen fent passos "a bon ritme", com ampliar el procés d'immunització contra la covid en xiquets entre 5 i 11 anys. D'aquesta forma, ha pronosticat que a meitat de mes arribaran les noves dosis i que la inclusió d'aquest nou col·lectiu permetrà continuar controlant la incidència de la malaltia.

També et pot interessar

stats