El govern espanyol confirma tres assassinats masclistes en 24 hores

Aquest dilluns van ser assassinats una dona embarassada de 28 anys i el fill de 7, i una dona de 52

Assassinen una dona de 82 anys a Madrid en un presumpte cas de violència masclista
Imatge d'arxiu d'un cotxe de la Policia Nacional / À Punt NTC

La Delegació del Govern contra la Violència de Gènere ha confirmat la naturalesa masclista dels assassinats d'una dona i el fill a sa Pobla (Mallorca) i d'una altra dona a Creixell (Tarragona), ocorreguts els tres en les últimes 24 hores.

Ho ha fet a través del seu compte de Twitter, xarxa social que també ha utilitzat la la delegada contra la violència de gènere, María Victoria Rosell, per a manifestar la seua consternació en confirmar-se que els tres assassinats són casos de violència masclista.

El govern central també ha informat que, en el cas de l’assassinat aquest dilluns d’una dona de 28 anys embarassada i el fill de 7, existien dues denúncies prèvies per violència de gènere contra el possible agressor, que ja està detingut.

Pel que fa al crim comés a Creixell, la víctima tenia 52 anys i el presumpte assassí, de 56 anys, s’ha suïcidat.

Segons les xifres de la delegació del govern espanyol, ja han mort a Espanya 11 dones per violència de gènere en 2021 i 1.089 des de 2013. Així i tot, aquest registre només arreplega les dones assassinades per la parella o exparella, que són les que la llei reconeix oficialment com a violència de gènere. Segons el còmput del web feminicidio.net, la dona assassinada a Creixell sería la víctima número 26 de la violència masclista aquest any. 

Pel que fa als menors assassinats per violència de gènere, les dades oficials en comptabilitzen 2 en 2021 i 39 des de 2013

També et pot interessar

stats