El govern espanyol assegura que el preu de la llum baixarà d'ací a tres o quatre setmanes

El Consell Europeu va aprovar aquest divendres un tracte extraordinari a Espanya i Portugal perquè puguen rebaixar el preu de l'electricitat

La vicepresidenta tercera y ministra para la Transición Ecológica, Teresa Ribera, en una foto d'arxiu
La vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, en una foto d'arxiu / Olivier Hoslet (Europa Press)

La vicepresidenta tercera i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha calculat aquest dissabte que "d'ací a tres o quatre setmanes" es podrien posar en marxa les mesures per a intervindre el mercat energètic i abaratir el preu de la llum.

Així ho ha assegurat en una entrevista en el canal 24 hores d'RTVE, un dia després que el Consell Europeu acceptara un "tracte especial" perquè Espanya i Portugal puguen prendre mesures extraordinàries per a rebaixar el preu de l'electricitat, a causa de la baixa interconnexió energètica que tenen amb altres països.

Després de l'acord d'aquest divendres, el govern de Pedro Sánchez proposarà aquesta mateixa setmana a Brussel·les les mesures per tal d'abaratir el preu de la llum, i es quedarà a l'espera que es done el vistiplau per a posar-les en marxa.

En concret, Espanya defensarà que es desacoble el preu del gas de l'electricitat. "Volem que el preu del gas no siga al preu al qual es pague la resta de l'electricitat, que es produeix amb un cost molt més barat", ha explicat la ministra.

Ribera ha recordat que les mesures seran temporals i vinculades a una excepcionalitat que s'està vivint a conseqüència de la guerra a Ucraïna, i que l'objectiu és que es puga habilitar un mecanisme de compra conjunta de gas perquè caiga per davall dels llindars actuals.

Sobre l'acord aconseguit, que ha sigut objecte de crítiques per part dels partits de l'oposició, ha dit que era "imprescindible" perquè, si hagueren posat en marxa les mesures de manera unilateral haurien incomplit les regles, i Espanya es podria enfrontar a l'obertura d'un procediment d'infracció per part de les autoritats comunitàries.

També et pot interessar

stats