El govern encarrega a rodalies de Renfe un pla per a la Comunitat Valenciana

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha dit que l'objectiu és "poder avançar actuacions que són imprescindibles i que han de permetre millorar el servei"

Tren de Rodalia
Tren de rodalies / Arxiu

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha anunciat aquest dimecres que el govern ha encarregat al coordinador de rodalies a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, un pla que incloga l'estat actual de la xarxa i el nivell d'execució real a la regió.

Així ho ha dit la ministra en una interpel·lació del diputat de Compromís, Joan Baldoví, en la sessió de control al govern en el Congrés, on ha demanat explicacions a Raquel Sánchez per la "insostenible situació" en la qual es troba el servei ferroviari de rodalies a la Comunitat Valenciana.

El diputat ha enumerat les deficiències de la xarxa valenciana, en matèria de suspensió de trens, retards i vies sense desdoblar i sense electrificar.

Baldoví demana més inversions

Per això, Baldoví s'ha queixat de les inversions que rep aquest servei ací enfront dels diners destinats a les xarxes de rodalies a Catalunya o Madrid, de les qual el diputat valencià ha dit sentir "una certa enveja sana".

Davant això, la ministra ha defensat les actuacions del govern de Pedro Sánchez per a corregir aquestes deficiències, encara que ha admés que "no és gens fàcil de revertir" aquesta situació i que no es pot aconseguir "de la nit al dia" a causa dels "anys d'inacció".

En qualsevol cas, ha recalcat que s'ha encarregat a Fulgencio que elabore aquest pla per a "poder avançar actuacions que són imprescindibles i que han de permetre millorar el servei".

També et pot interessar

stats