El govern destina 33 milions per a donar cobertura 5G a pobles xicotets de la Comunitat Valenciana

La inversió s'emmarca en una convocatòria del govern espanyol per a vertebrar digitalment Espanya

Imatge d'arxiu d'una antena de connexió amb xarxa 5G
Imatge d'arxiu d'una antena de connexió amb xarxa 5G / Shutterstock

El govern espanyol destinarà 33.227.426 euros a la Comunitat Valenciana en ajudes per a donar cobertura 5G a localitats de menys de 10.000 habitants amb l'objectiu de vertebrar digitalment Espanya. Este dijous el Ministeri per a la Transformació Digital i de la Funció Pública, a través de la Secretaria d'Estat de Telecomunicacions i Infraestructures Digitals ha publicat la resolució provisional de la convocatòria del programa UNICO Xarxes Actives. En total, es destinaran 508 milions d'euros a portar la infraestructura necessària que dote de cobertura 5G més d'1,8 milions d'habitants de municipis xicotets.

Així, l’executiu central avança en la seua estratègia, ara ampliant la connectivitat mòbil amb esta tecnologia també als nuclis de població de menor grandària, perquè puguen aprofitar les grans capacitats econòmiques i socials que proporciona. Es proveiran les infraestructures i l'equipament (actiu, passiu) necessaris per a desenvolupar la tecnologia en municipis rurals de menys de 10.000 habitants en els quals no existeix —i no està prevista en els pròxims tres anys— cobertura mòbil 4G d'almenys 50 Mbps en sentit descendent.

Esta tasca la faran les quatre operadores beneficiàries d'esta convocatòria, que mobilitzarà més de 566 milions d'euros. Telefónica ha sigut l'empresa participant que més ajuda ha rebut, amb més de 298 milions d'euros i una assignació de 4.123 emplaçaments. La segueixen Orange España (115 milions d'euros), Vodafone España (66 milions d'euros) i l'UTE Avatel-Xfera (més de 28 milions). 

També et pot interessar

stats