El govern català multa Vueling per obligar les hostesses a dur talons i maquillatge

La proposta de sanció de la Inspecció de Treball és de 30.000 euros per infracció molt greu en un cas de discriminació de gènere

Personal de Vueling
Personal de Vueling / Europa Press

La Inspecció de Treball de la Generalitat de Catalunya ha plantejat multar Vueling amb 30.000 euros per diversos requisits estètics a les hostesses de vol, segons ha avançat aquest dijous El Periódico i han confirmat a Efe fonts de l'aerolínia i del Departament d'Empresa i Treball.

Portar un maquillatge determinat o talons són algunes de les exigències sol·licitades per la companyia a les hostesses i en les quals s'ha centrat la Inspecció de Treball. Paral·lelament, al personal masculí se li demana presentar un aspecte net i agradable. 

Des de Vueling puntualitzen que la proposta de sanció, que estudien recórrer, es refereix a mesures incloses en una guia d'estil aprovada fa un lustre. Algunes, argumenten, estan ja retirades —com la del maquillatge— i altres en procés. A més, les esmentades fonts de l'aerolínia asseguren que mai s'ha sancionat cap treballador per aquestes qüestions.

Des de l'executiu autonòmic recorden que Inspecció de Treball proposa les sancions, si bé després han de ser ratificades —cosa que sol succeir en la majoria de casos—. L'organisme considera que Vueling ha incorregut en una infracció molt greu i que podria vetlar per la seua imatge "de manera menys onerosa i més equilibrada, sense afectar els drets fonamentals", segons revela El Periódico. En cas de tirar avant, es tractaria d'una multa pionera per un cas de discriminació de gènere.

El 2017, la Inspecció de Treball ja va punir Ibèria amb 27.000 euros per exigir un test d'embaràs a les candidates a hostesses. I més recentment, la Fiscalia de Madrid va obrir una investigació contra una agència d'ocupació que demanava a les aspirants a hostessa de vol de la companyia Kuwait Airways que es despullaren en una prova de selecció.

També et pot interessar

stats