El Govern Basc ha identificat els assistents al funeral possible com a focus de transmissió del coronavirus

El Departament de Salut ha confirmat que alguns dels casos positius nous a Àlaba es corresponen a ciutadans que van assistir al sepeli.

Imatge de simulació informàtica d’un coronavirus
Imatge de simulació informàtica d’un coronavirus

La consellera basca de Salut, Nekane Murga, ha informat aquest dissabte que fa dies que han sigut identificades les persones que van assistir a un funeral a Vitòria, un dels possibles focus de transmissió del coronavirus en aquesta zona, així com els seus contactes.

La consellera ha oferit les dades actualitzades de l’afecció del Covid-19 al País Basc en una compareixença en la qual ha confirmat la segona defunció i l’existència de 20 casos més a Àlaba i 5 nous positius a Biscaia.

Murga ha explicat que les identificacions busquen col·laborar i així “evitar que seguisca la transmissió a noves persones”. No ha esmentat, però, la possibilitat d’adoptar mesures més enllà del control de les persones i els contactes.

La consellera basca ha confirmat que alguns dels nous casos positius comptabilitzats al País Basc són ciutadans que van assistir al funeral, encara que no siga “una xifra elevada”. També ha apel·lat a la “privacitat” per a eludir oferir més dades.

També et pot interessar

stats