El govern balear denuncia Naim Darrechi per abús sexual i demana que tanquen les seues xarxes

Posa a disposició de les víctimes de l’influencer els serveis d’atenció i acompanyament de l’administració

Naim Darrechi en una fotografia pertanyent al seu perfil d'Instagram
Naim Darrechi en una fotografia del seu perfil d'Instagram / Instagram / @naimdarrechi

El govern de les Illes Balears ha aprovat la presentació d’una querella contra el tiktoker Naim Darrechi per un possible delicte d’abús sexual mitjançant l’engany a un nombre indeterminat de dones, així com per incitació a la violència contra les dones, contra la seua llibertat sexual i drets sexuals i reproductius. 

Segons explica l’executiu en un comunicat, la querella ve motivada per les declaracions que va fer el mateix influencer en una entrevista en què sostenia que mentia a les parelles sexuals per a no utilitzar preservatiu.

Així, el govern balear considera que aquestes manifestacions posen en risc moltes dones pel que fa a malalties de transmissió sexual i a embarassos no desitjats. D’aquesta manera, posen a disposició de totes les dones que hagen pogut ser víctimes del jove el servei d’acompanyament de l’Ibdona.

A més, consideren que les afirmacions poden comportar un delicte de tipus penal d’abús sexual i enaltiment i justificació del delicte d’abusos sexuals mitjançant engany, amb el perjudici que, tenint en compte que un gran nombre dels 26 milions de seguidors que té en xarxes com TikTok són menors d’edat, els fets puguen constituir delictes relacionats amb la seua indemnitat sexual.

Finalment, l’Institut Balear de la Dona també ha denunciat Naim Darrechi en el canal prioritari de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades i ha demanat el tancament dels seus comptes de YouTube i TikTok.

També et pot interessar

stats