Igualtat denuncia davant de la Fiscalia unes declaracions del 'tiktoker' Naim Darrechi

El jove assegura que menteix per a mantindre relacions sexuals sense preservatiu

Naim Darrechi en una fotografia pertanyent al seu perfil d'Instagram
Naim Darrechi, en una fotografia del seu compte d'Instagram / Instagram / @naimdarrechi

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha informat aquest dilluns que ha posat en coneixement de la Fiscalia les declaracions en les quals el tiktoker Naim Darrechi sostenia que mentia a les parelles sexuals per a no utilitzar preservatiu.

Darrechi va assegurar, en una entrevista amb el youtuber Mostopapi, que no utilitza preservatiu perquè "li costa molt", motiu pel qual diu a les parelles sexuals que és estèril o que s'ha operat per a no tindre fills amb l'objectiu de tindre sexe sense precaucions.

Després de conéixer les declaracions, la ministra d'Igualtat ha enviat una carta a la fiscal de sala delegada de Violència sobre la Dona, Teresa Peramato, per a fer-la coneixedora. Montero també li ha mostrat la preocupació pel fet que estiga promovent l’stealthing (llevar-se el preservatiu durant l’acte sexual sense el consentiment de la dona i sense informar-la) i per la pràctica d'abusos sexuals mitjançant engany a menors de 16 anys i possibles delictes de lesions per contagi de malalties de transmissió sexual.

Així, demana que considere iniciar una recerca sobre la veracitat d’aquestes afirmacions, en el seu cas la identificació de possibles víctimes, fonamentalment menors d'edat, i l'adopció de mesures.

En un missatge en Twitter, Montero ha recordat què llevar-se el preservatiu o ejacular dins sense consentiment és considerat ara abús sexual, i que la llei del només sí és sí ho reconeixerà com a agressió. També ha afirmat que presumir davant de 26 milions de seguidors d'una cosa així reflecteix la urgència de posar el consentiment en el centre.

També et pot interessar

stats