El govern aprova un pla de 840 milions d'euros per a previndre inundacions a la conca del Segura

La Confederació Hidrogràfica del Segura destaca que és un "pas important" de cara al risc d'inundacions i envers la població, que periòdicament es veu afectada per aquests fenòmens extrems

El riu Segura es desborda a Oriola en una imatge de 2019
El riu Segura es desborda a Oriola en una imatge de 2019 / Arxiu

El Consell de Ministres ha aprovat el nou Pla de Gestió de Risc d'Inundacions (PGRI) de la conca del Segura per al període 2022-2027, amb un pressupost total de 840 milions d'euros i més d'un centenar d'actuacions.

El PGRI aprovat a proposta del Ministeri per a la Transició Ecològica distingeix diferents tipus de mesures, de prevenció, protecció, preparació i recuperació, si finalment es produeixen aquestes inundacions.

El capítol de les obres destinades a la protecció i preparació tenen un pressupost de 733 milions d'euros i se situen en aquelles àrees de risc potencial i significatiu enfront de les inundacions dins del Domini Públic Hidràulic (DPH) com són la zona del Guadalentín, el Mar Menor i el Baix Segura.

Entre les mesures es contempla l'execució de les preses de laminació d'avingudes a Béjar i Tabala, que contribuiran a minimitzar el risc per inundacions en les zones de la vall del Guadalentín i el Baix Segura. En el Guadalentín es preveu a més l'execució del corredor verd o de connexió entre la rambla de Béjar i la de Viznaga.

A més de la presa de Tabala, al Baix Segura es projectaran una sèrie de solucions basades en la naturalesa com són els corredors hidràulics que seran sostenibles des del punt de vista mediambiental i tamisaran aquest territori de la desembocadura del Segura, dotant d'una menor vulnerabilitat enfront de les inundacions.

D'altra banda, els 107 milions restants s'invertiran en la prevenció i la preparació amb caràcter anual de mesures enfront de precipitacions intenses com són el manteniment de llits, neteges en rambles o retirades de sediments, entre altres accions.

La Confederació Hidrogràfica del Segura destaca que l'aprovació d'aquest pla és un "pas important" en la gestió enfront del risc d'inundacions i envers la població assentada en la conca del Segura, que periòdicament es veu afectada per aquests fenòmens hidrològics extrems.

També et pot interessar

stats