El gos més vell del món s'anomena Bobi, té 30 anys i viu a Portugal

El ca, un mastí de l'Alentejo, s’ha registrat al llibre Guinness dels rècords com a gos més longeu conegut

Bobi en 2023
Bobi el 2023 / Guinness World Records

Bobi té 30 anys i 267 dies i viu Leiria, a la costa de Portugal. Aquest dijous ha sigut reconegut no soles com el gos més longeu viu, sinó com el més longeu de tots els temps, segons Guinness.

Bobi el 2021
Bobi el 2021 / Guinness World Records

Aquest ca ancià és de pura raça, un gos guardià amb una esperança de vida que va des dels dotze fins als catorze anys. Si férem el clàssic càlcul d’equiparar l’edat dels gossos a la humana, tindria aproximadament 280 anys.

El gos portugués ha batut un rècord de dècades: l'anterior gos més longeu de tots els temps, Bluey (1910-1939), era un gos bover australià que va viure 29 anys i cinc mesos.

Bobi és molt especial per a la seua família "perquè mirar-lo és com recordar les persones que van formar part de la nostra família i que, desgraciadament, ja no són ací, com el meu pare, el meu germà o els meus avis, que ja han deixat aquest món. Bobi representa aquestes generacions", relata Leonel, l'amo.

La seua edat s’ha pogut confirmar perquè està registrat des del 1992 al servei veterinari del municipi de Leiria i al sistema nacional de control portugués. Aquest Matusalem caní complirà en maig 31 anys.

També et pot interessar

stats